Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.06.2022.

12:16

Nova reakcija FIFA zbog rata u Ukrajini

Svetska fudbalska asocijacija (FIFA) produžila je za pravila koja se tiču ugovora o zapošljavanju, a koja su donesena nakon ruskog napada na Ukrajinu.

Izvor: LN

Autor: LN

Nova reakcija FIFA zbog rata u Ukrajini
EPA-EFE/STEFFEN SCHMIDT

Pravila su produžena za godinu dana, javlja "Anadolu Agency" (AA).

Ured Veća FIFA odlučio je da produži privremena pravila zapošljavanja utvrđena Pravilnikom o statusu i transferu igrača (RSTP) s ciljem učinkovite pomoći igračima, klubovima i trenerima pogođenim ratom u Ukrajini.

Odluka je usledila nakon izmena RSTP-a koje je Ured Veća odobrio 7. marta 2022. i 16. marta 2022., čime je osigurana hitna pravna sigurnost i pojašnjen niz važnih regulatornih pitanja.

S tim u vezi, ako klubovi pri Ukrajinskom fudbalskom savezu ili Fudbalskom savezu Rusije ne postignu međusobni dogovor sa svojim stranim igračima i trenerima pre ili 30. juna 2022., a osim ako nije drugačije dogovoreno u pisanom obliku, ovi igrači i treneri će imati pravo prekinuti ugovore o radu sa svojim klubovima do 30. juna 2023.

U saopštenju se takođe osuđuje ruska upotreba sile u Ukrajini i poziva se na mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve