Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.06.2022.

22:40

Haland zaustavljen, Norveška se saplela

U srpskoj grupi 4 "B" divizije Lige nacija, Norveška i Slovenija su podelili bodove remijem bez pogodaka.

Izvor: SS

Autor: SS

Haland zaustavljen, Norveška se saplela
EPA-EFE/Javad Parsa

Reprezentacija Norveške je posle dva trijumfa u gostima, pred domaćim navijačima u Oslu ostala bez celog plena protiv poslednjeplasirane selekcije u grupi, koja je došla do prvog boda u ovom takmičenju.

Čak se može reći da je Slovenija bila bolji rival u prvom poluvremenu i imala je najbolju priliku kada je sa ivice kaznenog prostora šutira Jasmin Kurtić.

U završnici prvog dela je poništen gol Norveškoj zbog ofsajda Džošue Kinga, a u 53. minutu je Erling Haland propustio veliku priliku u situaciji jedan na jedan sa Janom Oblakom.

Situacija na terenu se promenila u 63. minutu kada je Miha Blažič dobio direktan crveni karton, a minut kasnije Martin Odegard je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Vreme je odmicalo, a Norvećani nisu prolanazili način da matiraju Jana Oblaka.

Čak ni u 85. minutu VAR nije bio na njihovoj strani, pošto nije dosuđen jedanaesterac posle pada Fredrika Bjorkana u kaznenom prostoru gostiju.

Slovenci su se do kraja odbranili i skinuli "krompir" sa tabele, a Norveška ostaje prva na tabeli sa sedam bodova, jednim više od Srbije, dok Švedska ima tri.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve