Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.05.2022.

11:10

Francuska ministarka: Krivi navijači Liverpula, policija sprečila pogibije

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera izjavila je da su navijači Liverpula sa lažnim ulaznicama krivi za nerede uoči finala fudbalske Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Francuska ministarka: Krivi navijači Liverpula, policija sprečila pogibije
Foto: Profimedia

Utakmica između Liverpula i Reala kasnila je sa početkom 35 minuta, pošto je francuska policija pokušavala da zadrži navijače, koji su želeli da uđu na stadion "Francuska" bez ulaznica ili sa falsifikovanim kartama.

"Dogodilo se masovno okupljanje britanskih navijača kluba iz Liverpula, bez ulaznica ili s lažnim ulaznicama. Činjenica je da je madridski Real organizovao i nadgledao dolazak svojih navijača od aerodroma do stadiona u Parizu, dok je Liverpul uradio sve suprotno", rekla je Udea-Kastera za francuski radio RTL.

Ministarstvo sporta Francuske organizovaće u ponedeljak sastanak sa organizatorima finala Lige šampiona, policijom i lokalnim vlastima kako bi razgovarali o propustima koji su se dogodili u subotu.

"Prioritet je da veoma precizno identifikujemo propuste kako bismo izvukli pouke da se ovakvi incidenti ne bi ponovili tokom velikih međunarodnih takmičenja kojima ćemo biti domaćini", izjavila je francuska ministarka.

Međutim, engleski mediji navode da navijači Liverpula tvrde da francuske vlasti žele da izbegnu odgovornost za lošu organizaciju utakmice.

"Policijska akcija je sprečila pogibije", naglasila je ministsrka.

Real je pobedio Liverpul 1:0 i po 14. put u istoriji osvojio Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve