Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.05.2022.

09:10

Štampa o trijumfu Reala: Besmrtni

Fudbaleri Reala uspeli su da po 14. put postanu klupski prvaci Evrope.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Štampa o trijumfu Reala: Besmrtni
Foto: Profimedia/ANP|DUTCH HEIGHT|MAURICE VAN STONE/ANP/Sipa USA

Madriđani su u velikom finalu na stadionu "Francuska" pobedili Liverpul sa 1:0 (0:0) golom Vinisijusa, tako su tituli u La Ligi dodali i ovu evropsku.

Strani mediji su u hvalospevima pisali o izabranicima Karla Ančelotija.

"Miror" je u izveštaju sa finala konstatovao:

"Real Madrid je uspeo da slomi srca svih u Liverpulu i osvoji 14. evropsku krunu u Parizu. Karlo Ančeloti je nadvisio Jirgen Klopa u Parizu da bi osvojio svoj četvrti pehar Lige šampiona, dok je Vinisijus postigao jedini gol na stadionu Francuska".

"San" je konstatovao da su "svi u Liverpulu još jednom neutešni pošto je Real krunisan kao kralj Evrope po 14 put".

"Kralj Kurtoa" i "Besmrtni", to su naslovi u "Ekipu", koji je preneo:

"Pošto su eliminisali PSŽ, Čelsi i Mančester siti, igrači Reala su pobedili i Liverpul u finalu Lige šampiona, zahvaljujući golu Vinisijusa. Španski klub je predvodio sjajni Tibo Kurtoa".

"Bild" je napisao da je ovo "Klopov najgori bankrot" te da je "Toni Kros osvojio peti trofej Lige šampiona, što je neobično za nemačkog fudbalera".

"Gazeta delo Sport" je napisala - "Ančeloti, niko nije kao ti" i poručila da je Ančeloti trijumfovao italijanskim stilom fudbala.

Slični su naslovi i u ostalim evropskim i svetskim medijima koji listom ističu fantastičan uspeh Madriđana i osvajanje 14. titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve