Nova vest
Fudbal

Petak, 27.05.2022.

09:00

Šta će Sitiju Haland pored ovakve gol-mašine? VIDEO

Ispod radara je u januaru prošla vest da je Mančester siti kupio napadača River Plejta Hulijana Alvaresa.

Izvor: B92

Autor:B92

Šta će Sitiju Haland pored ovakve gol-mašine? VIDEO
Foto: Profimedia

“Građani” su platili 17 miliona evra za Argentinca koga su ostavili na pozajmici u Riveru do kraja sezone.

U međuvremenu je Pep Gvardiola napravio “bombastičan” transfer sa Erlingom Halandom, pa je Alveres ostao u potpuno drugom planu.

A ovaj 22-godišnjak je pre dva dana još jednom pokazao da će verovatno biti dostojan naslednik Serhija Kuna Aguera u Sitiju, ukoliko ga ne “uguši” konkurencija sa Halandom.

River je u Kupa Libertadores deklasirao Alijancu iz Lime sa 8:1, a Alvares je postigao čak šest golova. U oba poluvremena po tri. Prvi je igrač "milionera" koji je na jednoj utakmici postigao šest golova.

“Hulijan je igrač koga smo pratili neko vreme. Sposoban je da igra na više pozicija u napadu i čvrsto verujemo da je jedan od najboljih mladih ofanzivaca Južne Amerike. Jako sam srećan što smo ga doveli i nadam se da će ovde imati prave uslove da razvije svoj potencijal i postane igrač svetske klase”, rekao je sportski direktor Sitija Ćiki Begiristajn nakon potpisivanja ugovora sa Alvaresom u januaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve