Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.05.2022.

12:30

FS Engleske ponovo će apelovati na navijače

Engleska i Nemačka igraće 7. juna u Minhenu u Ligi nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

FS Engleske ponovo će apelovati na navijače
EPA-EFE/ANDY RAIN

Britanska policija i bezbednosni zvaničnici FA veoma su zabrinuti zbog mogućih incidenata, u utakmici najvećeg stepena rizika u poslednje četiri godine, preneo je danas Skaj.

Fudbalski savez Engleske (FA) ponovo će apelovati na navijače da se pristojno ponašaju tokom predstojeće utakmice u Minhenu protiv Nemačke, zbog straha da bi ponovljeno nasilje moglo da utiče na šanse Engleske da dobije organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine.

U Savezu misle da već imaju "žuti karton" kod Evropske fudbalske unije (UEFA) i da moraju ponovo da izgrade fudbalsku reputaciju zbog nereda koji su se dogodili u finalu Evropskog prvenstva, kada su navijači bez ulaznica pravili incidente i ušli na Vembli.

Utakmica Engleske i Italije u Vulverhemptonu u junu će se igrati bez publike, zbog kazne koju je FA dobio zbog dešavanja na Vembliju prošlog leta. Takođe, tu je i suspendovana kazna od jedne utakmice bez publike, koja bi mogla da se aktivira ako dođe do nereda, što bi značilo da će Engleska i Nemačka u septembru na Vembliju igrati bez publike.

Takođe vlada zabrinutost da bi neredi navijača mogli da utiču na šanse Engleske da zajedno sa Irskom dobije organizaciju Evropskog prvenstva 2028.

U zvaničnom navijačkom klubu reprezentacije Engleske navedeno je da 3.466 navijača ima ulaznice za predstojeću utakmicu u Minhenu, a očekuje se da će dvostruko više doputovati u Minhen. Za taj meč u Savez je stiglo više od 6.000 zahteva za kupovinu karata.

Ukupno 1.122 zabrane ulaska na stadion izrečene su za poznate problematične navijače, a od 880 je traženo da nedelju dana pre utakmice predaju pasoše u policiju.

Utakmica u Minhenu igraće se samo dan posle proslave "Dana D" i iskrcavanja na plažama u Normandiji u Drugom svetskom ratu, a FA i navijačke grupe tražiće od navijača da se uzdrže od uzvikivanja protiv Nemačke i bilo kakvog pominjanja Drugog svetskog rata.

Olakšavajuća okolnost za organizatore je to što će se utakmica igrati sredinom nedelje, pošto bi za vikend više ljudi moglo da doputuje u Nemačku.

Fudbalski savez Nemačke pristao je na zahtev da se zabrani konzumiranje alkohola na Alijanc areni. ;Takođe, nadležni će paziti i na upotrebu narkotika među navijačima.

Nemačka policija i zaduženi za bezbednost u Savezu pojačali su svoje redove, a britanska policija poslaće najbrojniju delegaciju u Minhen, koja će pokušati da utiče na ponašanje navijača, da brzo reaguje i snimi moguće incidente, kako bi izgrednicima po povratku u Englesku izrekla kazne zabrane ulaska na stadione.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve