Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.05.2022.

13:54

Stanojević: Svaka čast Zvezdi na tome

Trener Partizana Aleksandar Stanojević često kritikuje srpski fudbal i najvećeg rivala Crvenu zvezdu, ali je pred finale Kupa imao i reči hvale.

Izvor: B92

Autor:B92

Stanojević: Svaka čast Zvezdi na tome
Foto: FK Partizan

Dva najveća srpska kluba sastaju se u četvrtak od 18 časova na "Rajku Mitiću" u finalu nacionalnog Kupa.

Zvezda igra za odbranu duple krune, a Partizan za prvi trofej od 2019. godine.

Poslednjih nedelja Zvezda je bila vrlo aktivna van terena, kada su u pitanju društvene akcije.

"Kad je Zvezda u pitanju kod njih nema slučajnosti. Počevši od folklornih stvari koje proturaju kroz medije, oni su prava mašinerija. Vidite kako sve prezentuju i guraju. I ja to poštujem, bave se toliko svim i svačim", rekao je Stanojević.

Trener Partizana je pohvalio i golmana Zvezde Milana Borjana.

"Borjan je stvarno jedan pravi profesionalac i malo mi je neumesno da ga komentarišem. Ne verujem da će izvesti penal u toku utakmice. Mislim da je ponašanjem i načinom rada mogu sve najbolje da kažem o njemu".

Partizan nije dao gol na poslednjih pet derbija.

"Kada nosite ovaj grb i kad ste deo Partizana, ne smete da pomislite da nemate energiju. Ja ne želim da stavljam sebe iznad ove institucije. Mi smo se poslednju utakmicu dali poslednji atom energij da pobedimo iako smo znali da to u tom trenutku verovatno ništa ne znači. Dres Partizana je uvek obaveza. A derbi je derbi, ne razmišljate šta je bilo ili šta će biti već da najbolje iznesete tu utakmicu. Derbi je specifična utakmica koja može da te podigne i spusti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve