Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.05.2022.

11:32

"Nije mi drago zbog toga što sam bio u pravu, ali sam znao da jesam"

Trener fudbalera Rome Žoze Murinjo istakao je da Mančester junajteda mora da promeni mentalitet ako želi da ostvari vrhunske rezultate.

Izvor: LN

Autor: LN

EPA-EFE/Valerio Pennicino

Murinjo je od 2016. do 2018. godine bio trener Mančester junajteda, a sa ovim klubom osvojio je Ligu Evrope i engleski Liga kup.

Klub sa "Old traforda" od tada nije osvojio nijedan trofej, a ove sezone Junajted nije uspeo da se kvalifikuje za Ligu šampiona.

Portugalski stručnjak je sa Mančester junajtedom osvojio drugo mesto u Premijer ligi u sezoni 2017/2018. On je tada rekao da je ostvario ogroman uspeh sa engleskim klubom.

"Navijači Junajteda su posebni, a u klubu je dosta dobrih ljudi. Nije mi drago zbog toga što sam bio u pravu, ali sam znao da jesam. Kada stvari ne idu kako bi trebalo potrebno je promeniti mentalitet kluba, a to se nije dogodilo. Znao sam da moj odlazak neće da reši situaciju, ali ja im želim sve najbolje", rekao je Murinjo za "BT Sport".

Portugalski stručnjak je od 2021. trener Rome, a sa rimskim klubom će se večeras boriti za trofej u Ligi konferencija protiv ekipe Fejenorda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve