Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.05.2022.

16:15

"Mbapeu novac nije najvažniji – klub iz Španije može više da plati"

Naser El Kelafi, vlasnik Pari Sen Žermena, izjavio je da Kilijanu Mbapeu novac nije bio najvažniji u odluci da ostane u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Saga oko Kilijana Mbapea i novog kluba zvanično je okončana u subotu u kasnim večernjim satima, kada je jedan od najboljih fudbalera sveta potpisao novi trogodišnji ugovor.

Mbape će navodno dobiti 150 miliona za tri godine, kao i 100 miliona samo za potpis, i to će ga učiniti najplaćenijim fudbalerom sveta.

Ipak, vlasnik PSŽ-a izjavio je da to nije bio presudan faktor.

"Novac nije najvažnija stvar Mbapeu. Postoji klub u Španiji koji je u stanju da plati više od nas", rekao je El Kelafi, a preneo je Fabricio Romano.

"Naš sportski projekat bila je najvažnija tačka u njegovoj odluci", dodao je vlasnik PSŽ-a.

Svi su videli Mbapea u Real Madridu, u januaru su španski mediji brujali o tome kako je posao gotov, ali kako je vreme prolazilo, tako je bilo sve neizvesnije koju će odluku doneti.

Madriđanima su se davale najveće šanse, međutim, Mbape je odlučio da ostane u Parizu u kom bi trebalo da provede naredne tri sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve