Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.05.2022.

11:20

Dvojica navijača Sitija optužena zbog ulaska na teren

Dvojica navijača Mančester sitija optužena su zbog ulaska na teren nakon što su fudbaleri tog kluba pobedili Aston Vilu i osvojili titulu u Premijer ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Dvojica navijača Sitija optužena zbog ulaska na teren
Foto: Profimedia/Darren Staples / Sportimage via PA Images

Hiljade navijača uletelo je na teren posle jučerašnje pobede Sitija od 3:2 koja je tom klubu donela šestu titulu u Premijer ligi u poslednjih 11 godina.

Dvadesetosmogodišnji muškarac je optužen da je bacio pirotehničko sredstvo na teren i danas će se pojaviti pred sudom, dok je muškarac star 37 godina optužen za ulazak na teren i pred sudom će se naći 7. juna.

Obojica su puštena na slobodu pre pojavljivanja pred sudom.

Policija Mančestera je saopštila da nastavlja istragu o prijavljenom napadu na golmana Aston Vile Robina Olsena posle poslednjeg zvižduka sudije. Kako se dodaje, oba kluba sarađuju sa policijom u tom slučaju.

Mančester siti je pokrenuo istragu odmah posle utakmice na Etihadu i izvinio se golmanu Olsenu za ono što je klub opisao kao napad. Indicent se dogodio dok je Olsen pokušavao da napusti teren posle utakmice dok su navijači domaćeg tima slavili osvojenu titulu.

Aston Vila se kasnije takođe oglasila saopštenjem u kojem je navela da je Olsen dobro, potvrđujući da je dobio udarac u potiljak, ali i ukazala da niko nije siguran da li je incident bio nameran ili samo nesrećan slučaj.

Taj klub je dodao i da smatra da je taj slučaj zatvoren i da se neće žaliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve