Nova vest
Fudbal

Subota, 21.05.2022.

13:42

Batak pred Partizan: Nadu niko ne može da nam oduzme

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Radoslav Batak rekao je da je pred njegovom ekipom "veliko finale" u utakmici protiv Partizana.

Izvor: B92

Autor:B92

Batak pred Partizan: Nadu niko ne može da nam oduzme
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Zavesa na ovu sezonu u fudbalskoj Super ligi Srbije biće spuštena sutra od 18.30 kada su na programu tri utakmice poslednjeg 37. kola. Sastaće se Partizan - Radnički Niš, Crvena zvezda - Voždovac i TSC - Vojvodina, a ulog su šampionska titula i četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Konferencija.

Batak je istakao da niko ne može da im oduzme nadu da će u meču protiv Partizana osvojiti bod koji im je potreban za osvajanje četvrtog mesta na tabeli Superlige Srbije.

"Došli smo do ciljne ravnine i sada treba da napravimo završni korak u utakmici koja je za nas jedno veliko finale. Sami se pitamo, a to smo i želeli. Taj korak neće biti lak, najteži je mogući, ali nama nadu niko ne može da oduzme", rekao je Batak, prenosi klub.

"Partizan je ove sezone bio prilično ubedljiv, retko je gubio bodove, ali da nije nemoguće ostati neporažen na njegovom stadionu pokazali su Proleter i Napredak", dodao je Batak.

Borbu za četvrto mesto vode tri tima. Trenutno željenu četvrtu poziciju drži Radnički Niš sa 51 bodom, Voždovac je peti sa 49, dok je TSC šesti sa 48.

Radničkom u poslednjem kolu treba bod sa gostovanja Partizanu kako ne bi zavisio od ostalih rezultata.

Ako izgubi od Partizana, Radnički će do Evrope moći ako TSC ne pobedi Vojvodinu i ako Voždovac u duelu sa Zvezdom ne osvoji sva tri boda.

TSC je u regulanom delu sezone bio četvrti i zato će imati prednost u odnosu na Radnički u slučaju da ove dve ekipe završe prvenstvo sa istim brojem bodova. Radnički je nakon 30 odigranih kola bio peti.

"Moramo biti fokusirani, moramo da gledamo samo sebe i kako da uzmemo makar taj jedan bod. Rezultat iz Bačke Topole nas neće zanimati dok bude trajala utakmica. Dobro smo radili tokom ove sedmice, ekipa je spremna i motivisana, a od startera će nam nedostajati samo Savić", rekao je Batak.

On je istakao da niški tim poštuje Partizan, koji se bori za titulu, ali da ne treba da se obazire na crno-bele i faktore sa strane.

"Znamo da će i oni biti pod pritiskom ako čuju da im rezultat sa Marakane ne ide na ruku. Oni su ispustili lepu prednost u ovom prvenstvu, ali nas to ne treba da interesuje. Mi treba da odradimo sve ono što je do nas, da se ne obaziremo na njih i faktore sa strane", rekao je Batak.

"Znamo koji smo put prevalili da bismo došli do ove situacije i daćemo sve od sebe da finiširamo na pravi način. Treba da igramo odgovorno, da tražimo šansu u tranziciji i mislim da nije nemoguće da ostvarimo zacrtani cilj", zaključio je Batak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve