Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.05.2022.

20:00

Englezi zadaju udarac – za drogu kazna od pet godina

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva najavila je da će navijači koji budu uhvaćeni u dilovanju droge na stadiona biti drastičnije kažnjeni.

Izvor: RM

Autor: RM

Englezi zadaju udarac – za drogu kazna od pet godina
Foto: Profimedia

Britanska vlada ovo radi u cilju sorečavanja nasilja i nereda na sportskim manifestacijama, usled porasta navijačkog nasilja u prethodnih par godina.

Jedan od glavnih povoda koji je "doneo" implementaciju novih odredbi od strane Vlade Ujedinjenog Kraljevstva jesu neredi i ponašanje navijača na Evropskom prvenstvu odigranom prošle godine u Engleskoj.

U Engleskoj su hapšenja navijača dostigla rekordne brojke, a broj nereda na sportskim priredbama porastao za čak 36 posto u odnosu na sezonu 2019/2020.

U Vladi UK smatraju da će povećavanje zabrane prisustva utakmicama na pet godina biti jedna od mera koje će pomoći u sprečavanju nasilja i nereda na utakmicama širom države.

Poslednji incident koji se desio na engleskim fudbalskim terenima zbio se na utakmici Notingem Foresta i Šefild junajteda kada je navijač Foresta brutalno udario Bilija Šarpa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve