Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.05.2022.

12:30

"Šanse da Italija ode u Katar su nula odsto"

FIFA će uskoro doneti odluku o sudbini Ekvadora na Svetskom prvenstvu u Kataru, zbog problema sa Bajronom Kastiljom, koji je navodno lažirao dokumente.

Izvor: SS

Autor: SS

EPA-EFE/Alessandro di Marco

Odigrao je osam utakmica za nacionalni tim Ekvadora, a potom ga je Fudbalski savez Čilea prijavio na svom spisku i onda je došlo do spora koji još uvek čeka rasplet.

Brojni italijanski, ali i svetski mediji odmah su pronašli mogućnost da se u Kataru umesto njih nađe Italija, kao prva sledeća selekcija po FIFA rangu koja nije obezbedilla plasman na Mundijal, ali od toga neće biti ništa.

To decidno tvrdi predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

"Šanse za nastup Italije na Svetskom prvenstvu su nula odsto i to svima mora da bude jasno", poručio je Gravina i pojasnio:

"Evropa ima svojih 13 mesta i svih 13 je popunjeno. Ako Ekvador bude izbačen, onda će da ga zameni neko iz Južne Amerike. Tačno takav nagoveštaj sam dobio iz FIFA", poručio je Gravina.

Sledeća reprezentacija koja nije obezbedila plasman iz Južne Amerike je Peru, koji će u junu igrati baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Ekvador je žreban u grupu A sa domaćinom Katarom, Senegalom i Holandijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve