Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.05.2022.

10:30

Rendžers "rastužio" vicešampiona Srbije

Tuguje plavi deo Glazgova nakon poraza u finalu Lige Evrope, a to je ujedno označilo i teži put za drugoplasirani tim Superlige Srbije u sledećoj evro-odiseji.

Izvor: SS

Autor: SS

Rendžers
EPA/EFE/Julio Munoz

Da su "policajci" osvojili trofej i plasirali se direktno u Ligu šampiona, to bi vicešampiona Srbije (budući da su Partizan i Zvezda učesnici finala Kupa) poguralo direktno u plej-of Lige Evrope.

Međutim, Rendžers će preko škotskog prvenstva morati da igra u kvalifikacijama za elitno takmičenje, a to drugi tim Superlige gura u treće kolo kvalifikacija.

Trenutno je to Partizan, a konačan rasplet dobićemo u nedelju od 18.30 kada Crvena zvezda, koja ima dva boda više od crno-belih, dočekuje Voždovac, a u Humskoj će gostovati niški Radnički.

Čak bi Partizan u plej-ofu bio povlašćen i imao obezbeđeno sigurno učešće u grupnoj fazi Lige konferencija, a ovako bi morao da krene od stepenice niže i to, po svemu sudeći, kao nepovlašćeni tim.

Dočekao bi poraženog iz dvomeča 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a to bi po trenutnom stanju bili povlašćeni Dinamo Kijev i Mitjiland protiv nepovlašćenih APOEL-a (ili AEL Larnake) ili Fenerbahče.

Postoje još neke kalkukacije preko sudbine Rome u Seriji A i finalu Lige konferencija protiv Fejenorda (koje bi Partizan navele direktno na par kiparski tim), no, krajnji rasplet za srpskog predstavnika dobićemo u nedelju uveče negde oko 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve