Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.05.2022.

19:00

"Crvena zvezda? Srbija nije opcija i to je glupost"

Andrej Červičenko, nekadašnji predsednik FK Spartak iz Moskve, govorio je o mogućnosti da Artjom Dzjuba dođe u Crvenu zvezdu.

Izvor: LN

Autor: LN

Foto: Profimedia

Červičenko nije protiv odlaska Dzjube iz Rusije, ali ne veruje da je sada pravi trenutak.

"Dzjuba je u Rusiji uradio mnogo toga. Na kraju karijere, ako se javi takva opcija, zašto ne bi igrao negde drugde? Ali ne znam koliko će neko u Evropi sada hteti ruskog napadača", izjavio je Červičenko.

Čovek koji je bio na čelu Spartaka kada se Dzjuba kao "klinac" probio u prvi tim misli da Beograd nije prava destinacija za iskusnog ruskog napadača.

"Crvena zvezda? Srbija nije opcija i to je glupost. Samo zamislite: Srbija i zahtevi za platu koje ima Dzjuba. On zarađuje koliko i ceo neki klub koji je u Srbiji na trećem, četvrtom mestu. U Srbiji klubovi razvijaju mlade igrače i prodaju ih. Tamo igrači malo zarađuju i zbog toga što pre žele da pobegnu. Oni praktično nemaju 'legionare', a sad odjednom hoće da daju milione Dzjubi. Ne razumem to. Tamo ima mnogo mladih, hrabrih i snažnih igrača kao što je Dzjuba, tako da bi svakako pre forsirao nekog igrača kojeg može da unovči, nego da Dzjubi da milione".

Podsetimo, prvi čovek FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić je nedavno rekao da postoji veliko interesovanje crveno-belih za Dzjubu, ali i da pregovori nisu još daleko odmakli.

Dzjuba ugovor sa Zenitom ima do juna ove godine i po svemu sudeći on neće biti produžen. U tekućoj sezoni postigao je 11 golova na 26 mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve