Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.05.2022.

10:30

Ten Hag otkazao odmor, dolazi odmah u Junajted

Erik ten Hag je rešio da se maksimalno ozbiljno posveti novom izazovu, poslu menadžera Mančester junajteda.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ten Hag otkazao odmor, dolazi odmah u Junajted
Foto: Profimedia/ANP MAURICE VAN STEEN

Holanđanin je rešio da ove godine otkaže odmor i šest nedelja pre kraja ugovora sa Ajaksom, raskine isti i posveti se novom poslu.

Ten Hag je trebalo da da sa ekipom otputuje u Kurasao na Karibima, tamo imaju zakazan prijateljski meč i proslavu nove titule, ali je Ten Hag već posle meča sa Viteseom spakovao svoje stvari i kako stvari stoje, u Mančesteru ga očekuju već u toku dana.

"Saglasili smo se da ću posao u Mančester junajtedu početi od 16. maja. Ima još par stvari da se uradi u pripremi za sezonu. Između ostalog, oko članova stručnog štaba i igračkog sastava. Ostaviću svoj trag, ali moram sve to da radim vrlo pažljivo", kaže Ten Hag.

On će biti u nedelju na Selhurst parku gde će na delu videti sadašnji tim u poslednjoj utakmici ove sezone.

"Vreme je da promenim smer. To je neophodno, ima mnogo toga o čemu treba da se pobrinem i imam energije za tako nešto. Ne idem na Kurasao sa Ajaksom, to je razumljivo. Tamo me čeka mnogo posla, to je slučaj sa svakim klubom", dodao je Holanđanin, koji je potpisao ugovor sa Junajtedom do 2025.

Veruje se da će mu prvi saradnici biti Mičel van der Gag kog dovodi sa sobom iz Ajaksa, kao i nekadašnji selektor Engleske i pomoćnih Aleksa Fergusona, Stiv Meklaren.

Ten Hag se nada da će klub završiti dobar deo posla u prelaznom roku di jula kada ekipa kreće na turneju po Ističnoj Aziji i Australiji.

Takođe, Ten Hag je rekao da je pred njim novi izazov i da mu je žao što Junajted neće igrati u narednom ciklusu Lige šampiona.

"Mančester junajted neće igrati u Ligi šampiona naredne sezone. Bolno za Junajted, ali i za mene. To je takmičenje koje će mi strašno nedostajati. Ipak, činjenica da ću raditi u Premijer ligi pokriva mnogo toga", poručio je novi menadžer "crvenih đavola".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve