Nova vest
Fudbal

Subota, 14.05.2022.

15:45

Fabricijo Mikoli izlazi iz zatvora i postaje trener

Bivši italijanski fudbaler Fabricijo Mikoli pušten je na slobodu.

Izvor: RM

Autor: RM

Fabricijo Mikoli izlazi iz zatvora i postaje trener

Mikoli je prošle godine osuđen na tri i po godine zavtora zbog saradnje sa mafijom i reketiranja, ali je njegov advokatski tim uspeo da doprinese njegovom ranijem oslobađanju.

"Žalba Nadzornom sudu u Veneciji je prihvaćena i odobrena je uslovna kazna", otkrio je Antonio Savoja, koji se prethodnih meseci bavio ovim slučajem.

Mikoli je optužen za iznudu novca mafijaškim metodama, a prilikom reketiranja vlasnika noćnog kluba sarađivao je sa poznatim mafijašima sa juga Italije. Tada mu je pomagao "bos" Mauro Laurikela, čovek koji je kasnije zbog iste stvari završio u zatvoru.

Kompletan slučaj star je skoro deset godina, a Mikoli je još tokom igračke karijere pokušao da izvuče 12.000 evra od vlasnika noćnog kluba u Palermu. Nekoliko godina kasnije počeo je sudski postupak, a prva presuda stigla je 2017. godine.

Mikoli se na nju žalio, pa je suđenje potrajalo još četiri godine, sve dok u novembru nije doneta konačna odluka.

Mikoli će moći da se bavi trenerskim poslom, ali pod određenim uslovima. Pratiće se njegovo kretanje u toku čitavog dana, ne sme da bude van kuće posle ponoći, niti da se viđa sa licima koja imaju dosije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve