Fabricijo Mikoli izlazi iz zatvora i postaje trener

Bivši italijanski fudbaler Fabricijo Mikoli pušten je na slobodu.

RMIzvor: B92
Podeli

Mikoli je prošle godine osuđen na tri i po godine zavtora zbog saradnje sa mafijom i reketiranja, ali je njegov advokatski tim uspeo da doprinese njegovom ranijem oslobađanju.

"Žalba Nadzornom sudu u Veneciji je prihvaćena i odobrena je uslovna kazna", otkrio je Antonio Savoja, koji se prethodnih meseci bavio ovim slučajem.

Mikoli je optužen za iznudu novca mafijaškim metodama, a prilikom reketiranja vlasnika noćnog kluba sarađivao je sa poznatim mafijašima sa juga Italije. Tada mu je pomagao "bos" Mauro Laurikela, čovek koji je kasnije zbog iste stvari završio u zatvoru.

Kompletan slučaj star je skoro deset godina, a Mikoli je još tokom igračke karijere pokušao da izvuče 12.000 evra od vlasnika noćnog kluba u Palermu. Nekoliko godina kasnije počeo je sudski postupak, a prva presuda stigla je 2017. godine.

Mikoli se na nju žalio, pa je suđenje potrajalo još četiri godine, sve dok u novembru nije doneta konačna odluka.

Mikoli će moći da se bavi trenerskim poslom, ali pod određenim uslovima. Pratiće se njegovo kretanje u toku čitavog dana, ne sme da bude van kuće posle ponoći, niti da se viđa sa licima koja imaju dosije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu