Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.05.2022.

13:00

Ludilo od brojki – finale Mundijala uživo želi da gleda 3.000.000 navijača

FIFA je primila čak tri miliona zahteva za ulaznice kada je reč o finalu Mundijala u Kataru.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ludilo od brojki – finale Mundijala uživo želi da gleda 3.000.000 navijača
Foto: Profimedia

Takođe, iz Ciriha su poručili da postoje zahtevi za velikim brojem ulaznica i za neke druge mečeve na šampionatu koji će se održati od 21. novembra do 18. decembra.

Tako je AP došao podataka preko FIFA da meč Argentina - Meksiko, koji se igra 26. novembra na stadionu Lusail kapaciteta 80.000 mesta, žali da gleda uživo 2,5 miliona ljudi!

Takođe, ekstremno interesovanje vlada i za duel Engleska - SAD koji se igra 25. novembra na Al Bajt stadionu. Njegov kapacitet je 60.000 mesta, a trebovanje karata je dostiglo cifru od 1,4 miliona.

Podaci kažu da za karte na Mundijalu ima samo dva miliona zahteva koji stiži iz Engleske, SAD i Katara.

Odlučeno je da srećni dobitnici karata budu određeni kompjuterskim žrebom temo gde potreba za kartama premaši kapacitet stadiona.

Inače, do sada postoji više od 23 miliona zahteva za ulaznice na Mundijalu u Kataru.

Problem za domaćine je gde da smeste sve zainteresovane s obzirom da je zemlja mala i da je većina hotela izgrađena u Dohi i okolini.

Hotelski kapaciteti za 25. i 26. novembar su odavno popunjeni, kada se igraju dva pomenuta meča, za koje vlada ogromno interesovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve