Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.04.2022.

11:30

Čiji fudbal je bolji – engleski ili španski?

Utakmicom između Mančester sitija i Real Madrida u utorak uveče (21h) počinje borba za finale Lige šampiona za sezonu 2021/2022.

Izvor: B92

Autor:B92

Čiji fudbal je bolji – engleski ili španski?
Foto: Profimedia

Duel Sitija i Reala će biti prvi od dva okršaja engleskih i španskih klubova u polufinalu takmičenja, jer se u sredu na Enfildu sastaju Liverpul i Viljareal.

Posle poraza u prošlogodišnjem finalu, Siti će pokušati da se iskupi, ali na putu će im stajati velika prepreka u vidu ekipe Reala koja je ovo takmičenje osvajala 13 puta.

Ove dve ekipe su se sastale u polufinalu u sezoni 2015/2016. U Mančesteru nije bilo golova, a potom je Fernandov autogol na stadionu "Santjago Bernabeu" odveo Real u finale u kojem je sa penala pobedio gradskog rivala Atletiko.

Ekipa Pepa Gvardiole se osvetila za taj poraz u sezoni 2019/2020 pobedivši u osmini finala sa 2:1 u gostima, a potom i kod kuće istim rezultatom, ali je ulog ovog puta mnogo veći.

"Za nas je meč protiv Reala neverovatan test. Ali tako bi bilo da igramo i protiv Bajerna ili Barselone ili bilo koje ekipe koji su redovni učesnici ove faze takmičenja. Do pre nekoliko godina retko smo stizali do ove faze, i plasman u finale bi bio odličan za našu budućnost", rekao je Gvardiola.

Oba tima u ovaj meč ulaze posle pobeda u domaćim šampionatima. Siti je na svom terenu bio ubedljiv protiv Votforda sa 5:1, dok je Real u gostima slavio protiv Osasune sa 3:1.

"Ljudi su rekli da su u polufinalu dve ekipe za koje niko nije verovao da će biti tu, a to su Viljareal i Real Madrid. I evo nas u polufinalu. Real će se uvek takmičiti, to je ono što uvek radimo
", izjavio je trener Reala Karlo Ančeloti.

Utakmica se igra u utorak od 21.00 u Mančesteru, dok je revanš 4. maja u Madridu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve