Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.04.2022.

12:45

Hamilton i Serena Vilijams ulažu u kupovinu Čelsija

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton i jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Vilijams žele da ulažu u kupovinu fudbalskog kluba Čelsi.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton i Serena Vilijams ulažu u kupovinu Čelsija
Foto: Profimedia

Kako prenosi Skaj, Hamilton i Vilijams su među investitorima koji nameravaju da ulože po 10 miliona funti i podrže ponudu bivšeg predsednika Liverpula i Britiš Ervejza Martina Brotona.

Sedmostruki svetski šampion i osvajačica 23 grend slem titule su u pregovorima sa Martinom Brotonom već nekoliko nedelja, a za sada je nejasno koja će pravna lica oni iskoristiti za ulaganje u "plavce". Kako se navodi, konzorcijum podržava i predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou.

Izvor blizak grupi naveo je da je dodavanje Hamiltona i Vilijams bila ozbiljna investiciona odluka zbog njihovog iskustva u izgradnji globalnih sportskih svetskih brendova, kao i zbog njihovog zalaganja u borbi za ljudska prava i inkluziju.

Takođe, napomenuto je da učešće ovog para nije prvi put da neki slavni sportisti imaju udeo u Premijer ligi, pošto je košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms više od decenije mali akcionar Liverpula.

Prema planovima konzorcijuma "Harris Blitzer Sports Entertainment "(HBSE), holding kompanija na čelu sa američkim milijarderima Džošom Harisom i Dejvom Blicerom, držala bi kontrolni paket akcija u Čelsiju, a do završetka posla morala bi da se oslobodi manjinskog udela u Kristal Palasu.

Ostali investitori grupe koju predvodi Broton uključuju i medijskog magnata kanadsku porodicu Rodžers, Džona Arnolda, koji je predvodio kandidaturu Hjustona za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2026. godine i tajvansku porodicu Caj, vlasnika dva bejzbol kluba.

Skaj je naveo i da Alehandro Santo Domingo, naslednik jednog od najvećih pivarskih bogatstava i investitor u nekoliko severnoameričkih sportskih franšiza, ulaže novac.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič mora da proda klub pošto mu je zamrznuta imovina u Velikoj Britaniji, zbog navodnih veza sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u jeku vojne intervencije u Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve