Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.04.2022.

10:55

Stanojević tražio objašnjenje od sudije: Nisam ga čekao i napao, sreli smo se

U senci otkaza Saše Ilića iz Čukaričkog zbog izjave o meču sa Partizanom ostali su neki drugi nimalo svetliji događaji sa Banovog brda.

Izvor: B92

Autor:B92

Stanojević tražio objašnjenje od sudije: Nisam ga čekao i napao, sreli smo se
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Među njima je i verbalni sukob trenera Partizana Aleksandra Stanojevića i glavnog sudije Novaka Simovića, neposredno nakon meča koji je završen bez golova.

Stanojević je navodno čekao Simovića ispred sudijskih svlačionica kako bi dobio objašnjenje zašto je sudija pokazao Bojanu Kovačeviću žuti, a ne crveni karton, nakon faula nad Rikardom Gomešom u 11. minutu meča, kao poslednji igrač odbrane.

"Navodno, a svedoci sa lica mesta to jasno i potvrđuju, Simović je objasnio da po novim pravilima prekršaj na više od 40 metara od gola ne može da se definiše kao izgledna prilika za postizanje gola, automatski ni dovoljno jasan signal za crveni karton", piše Sportklub.

"To što je napisano je apsolutna laž i spin koji verovatno nekome ide u prilog, no, nema veze sa istinom. Niti sam napao sudiju Novaka Simovića, niti sam mu ulazio u svlačionicu, niti sam ga tražio posle utakmice. Bio sam u svlačionici sa svojim igračima, a potom sam se zaputio na konferenciju za medije, kada sam u hodniku i sreo sudije, o čemu mogu da posvedoče i oni i svi prisutni. Razgovarali smo sasvim normalno, jer nam je Simović sudio već nekoliko puta i već imamo određenu komunikaciju i međusobno poštovanje. Razgovarali smo o nekim situacijama tokom meča, no, neću da iznosim detalje, ne zato što krijem nešto veliko i strašno, već zato što ne bi bilo fer ni prema njemu", demantovao je Stanojević za "Telegraf" da je napao Simovića.

Arbitar iz Lovćenca je Stanojeviću objasnio i da nije imao nikakav signal iz VAR sobe, od sudija Marka Ivkovića i Gorana Beljina, pa shodno tome ni razloga da preispituje sopstvenu odluku.

Takođe, Simović je više puta potvrdio uverenje o dobro donetoj odluci u spornom događaju i da šef struke Partizana ima pravo da tumači situaciju kako hoće, iznoseći stav sa "trenerske, ali ne i sudijske strane".

Slučaj nije prijavljen od službenih lica, pa neće biti ni predmet disciplinskog organa Fudbalskog saveza Srbije. Sve se dešavalo na prostoru ispred sudijske svlačionice stadiona Čukaričkog, prenosi SK.

"Bio je to civilizovan, sportski razgovor aktera utakmice, bez ikakvih uvreda, kako se navodi u pojedinim spin tekstovima, a čemu u prilog ide činjenica da me čovek nije prijavio, pošto nije ni imao razloga. Razumem težnju ka senzacionalizmu, međutim, osetio sam potrebu da kažem šta je istina, jer se ovakvim spinovima nanosi šteta svima nama i bespotrebno podižu tenzije. Nastavljamo našu borbu, dolazi nam večiti derbi i svi bi trebalo da se raduju i uživaju u toj velikoj utakmici, bez iskonstruisanih priča",
dodao je Stanojević.

Duel na Banovom brdu sudio je Novak Simović, uz asistenciju Nikole Đorovića i Miloša Simovića. Poslovi četvrtog arbitra bili su povereni Milanu Stefanoviću, delegat je bio Beograđanin Miroslav Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve