Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.04.2022.

14:00

VAR nije radio na meču Zvezda – Radnički

Na utakmici Crvena zvezda - Radnički Kragujevac (4:1) tokom svih 90 minuta nije bila moguća upotreba VAR sistema, prenose "Večernje novosti".

Izvor: B92

Autor:B92

VAR nije radio na meču Zvezda – Radnički
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Audio-komunikacija među četvoricom sudija na terenu je funkcionisala, ali ista audio-komunikacija između arbitara na terenu i VAR sudija u sobi u Staroj Pazovi uopšte nije radila.

"Istina je, VAR nije radio", potvrdio je za Informer predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Filipović i objasnio o čemu se radi, "Nažalost, imamo problema sa audio uređajem. Imamo sutra sastanak. Ne postoji nikakva zavera, angaživali smo tehničku podršku. Ostaje mi da se nadam da će to biti poslednji problem u prolećnom delu sezone".

"Po pravilu i u slučaju da VAR ne radi utakmica mora da se odigra. Obaveste se kapiteni ekipa. Tako je bilo i u ovom slučaju. Moraju da igrahu, čak i ako imaju nešto protiv toga. To je samo pomoćna tehnologija. To nije obavezujuće. Napravili smo neke korake ka otklanjaju problema. Ovde se radi isključivo o tehnici. Nesrećan sam što se sve ovo sada dešava".


Tako je ovaj meč praktično odigran bez tehnološke pomoći koja je u drugom delu sezone sve češće po nekoliko minuta, ili, kao u ovom slučaju, tokom cele utakmice u kvaru na mečevima Crvene zvezde ili Partizana.

"Problem nije vezan za stadion Rajko Mitić. Preduzeli smo korake, ako se danas tokom utakmica pojave problemi ne bi bilo dobro. Sutra imamo sastanaka, biće duplirana oprema. Nažalost nemamo duplu opremu uvek, ali s obzirom na to da je to jedina utakmica, biće duplirana. Sve bi trebalo da bude u redu za derbi",
rekao je Filipović.

Prema saznanjima "Novosti", VAR je, potpuno bio van funkcije na stadionu "Rajko Mitić", dok je potpuno nejasno šta je bio posao VAR sudije Marka Ivkovića tokom meča Čukarički – Partizan.

Mladi arbitar je imao priliku da u 11. minutu ispravi grešku glavnog sudije Novaka Simovića, kada je Kovačeviću pokazao žuti karton, kada je kao poslednji igrač odbrane, na 30 metara od svog gola, oborio Rikarda Gomeša.

Simović nije želeo ni da posluša sugestiju iz VAR sobe, pa je ostao pri svojoj odluci.

Kako pišu "Novosti", ispostavilo se da su dva od četiri uređaja za audio-komunikaciju između VAR sudija i arbitara na terenu – u kvaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve