Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.03.2022.

09:25

Srbija počinje pripreme za Mundijal: Piksi brusi tim od Mađarske

Fudbaleri Srbije gostuju u četvrtak od 19.30 selekciji Mađarske, u prijateljskoj utakmici.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija počinje pripreme za Mundijal: Piksi brusi tim od Mađarske
Foto: FSS

Ovim mečom u Budimpešti i zvanično će početi pripreme naše selekcije za predstojeće Svetsko prvenstvo koje se na jesen održava u Kataru.

Selektor Dragan Stojković Piksi posle dugo vremena ima šansu da u meču bez rezultatskog imperativa dodatno uigra svoj tim, ali možda i isproba nešto novo, posebno zbog izostanka nekoliko prvotimaca.

Zbog povreda neće biti Dušana Vlahovića i Nikole Milenkovića, a zbog koronavirusa Uroša Spajića, pa će to biti prilika za igrače iz drugo plana da se nametnu selektoru.

"Nisam razmišljao da pozovem nove igrače. Svaki tim ima probleme, tu smo da ih rešavamo. Videćemo kakav će biti sastav, svako može da očekuje da će igrati. Početni tim zavisiće i od kondicije i mnogo drugih stvari. Imamo puno poverenje u svakog reprezentativca, ko god bude igrao znam da zaslužuje i neću pogrešiti koji god sastav da izvedem",
rekao je Stojković pred Budimpeštu.

Meč je bez rezultatskog značaja, u jeku naporne klupske sezone, ali PIksi najavljuje maksimalan pristup tima.

"Svaka utakmica je važna, pripremali smo se najozbiljnije, drugačije i nismo mogli. Uradili smo i video analizu Mađara, želeo sam da se tim na najbolji način pripremi za meč. Razlika između prijateljskih i kvalifikacionih utakmica je u tome što poraz na proveri ništa ne znači, a da nismo pobedili u Lisabonu sad bismo čekali neku drugu utakmicu i drhtali od nervoze.", kaže selektor.

Da su i prijateljske utakmice bitne, istakao je i kapiten Dušan Tadić.

"Ako hoćemo da budemo ozbiljni takmičari, pobednici, želiš svaki trening, utakmicu, nebitno da li ima najveći značaj ili je prijateljskog karaktera, želiš da pobediš. Pripremamo se u najboljem mogućem smeru",
rekao je plejmejker srpskog tima.

Srbija četiri dana posle Mađarske gostuje selekciji Danske, takođe u prijateljskom susretu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve