Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.03.2022.

19:00

Zvezdi tri u mreži, tri poništena gola i promašen penal – Katai tragičar!

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Glazgovu od Rendžersa 3:0 (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

Izvor: MS

Autor: MS

Zvezdi tri u mreži, tri poništena gola i promašen penal – Katai tragičar!
Foto: Profimedia

Pred 50.000 gledalaca na bučnom Ajbroksu, izabranici Dejana Stankovića praktično su upali u nemoguću misiju da nastave evropsku priču.

Biće im potrebna velika senzacija sledećeg četvrtka kako bi eliminisali škotsku koja je u ovom trenutku značajno bolja, iako je u dobrom delu meča solidno joj parala.

Za 15 minuta "policajci" su dali dva gola, jedan iz penala Džejmsa Tavernijea, a drugi u režiji Alfreda Morelosa, oba u trenucima nakon što su Aleksandru Kataiju poništeni golovi zbog ofsajda.

Da je Katai preuzeo potpuno ulogu tragičara pokazalo se u 24. minutu kada nije iskoristio penal, tačnije odbranio mu ga je iskusni golman Alan Mekgregor.

Tačku je stavio Leon Balegun glavom posle kornera na startu drugog dela, kaznivši Zvezdu za očajnu igru u skoku u ovom meču.

Na kraju, crveno-beli nisu imali ni sreće jer je Gelor Kanga pogodio prečku na dalekomentnu "raketu", a i El Farduu Benu je poništen pogodak zbog ofsajda.ž

Slaba uteha pošto je pred eliminacijom, uprkos tome što je revanš na stadionu "Rajko Mitić" za sedam dana.

Neverovatnih 24 minuta smo videli na Ajbroksu.

Šta se sve izdešavalo teško je napisati ukratko. Dva gola, promašen penal i tri intervencije VAR-a koje nisu išle na ruku Zvezdi.

Sve je počelo posle samo 180 sekundi kada se Katai aktivirao iz ofsajda, iako prethodno, pa je uzalud poslao "kiflu" u mrežu domaćina.

I onda šok za Beograđane kada je sudija Gezubujuk, nakon nekoliko minuta, iz VAR sobe dobio obaveštenje da je Srnić sapleo Kenta u naletu, što se i videlo na sminku.

Supersonični kapiten Džejms Tavernije je sjajno izveo penal, a onda je u sledećem napadu ponovo poništen gol Kataiju.
I drugi put je bio u ofsajdu, da bismo videli sličnu scenu kao prvi put – opet kazna.

Sada je pogrešio Eraković i nespretno udario loptu glavom, čime je aktivirao Morelosa iz ofsajda (tumači se kao da nije), a Kolumbijac je iz voleja pogodio suprotan ugao.

Bili su to trenucima kada je Zvezda klizila, domaćin je bio u transu zbog visoke prednosti i buke sa tribina, a onda je Gezubujuk još jednom pokazao na penal – na drugoj strani.

Ivanić je "navukao" čuvara da ga sruši i dao veliku priliku Katai, ali Zvezdina "desetka" nije bila precizna kao u Bragi.
Pročitao ga je 40-godišnji Mekgregor i paradom izbacio loptu u korner.

Nakon burnih 24 minuta opao je ritam, što je i normalno, ali smo videli još jedan zicer za crveno-bele do poluvremena.

Ohi Omoidžuanfo je iz peterca loše reagovao, jedva je zakačio loptu i propala je velika šansa da se prvak Srbije vrati.

Nastavak je doneo novi nalet "policajaca", sličan onom u prvom i opet delotvoran.

Mirko Ivanić je bio nonšalatan, usledio je korner za Rendžers, a tu je dominirao večeras.

Skočio je odlični Leon Balogun iznad trojice i zakucao loptu u mrežu Zvezde.

Do kraja je Ben imao zicer, kada je bio spor na "obaraču", Kanga je iz daljine pogodio prečku u udarcu sličnom onom protiv Krasnodara, a i Kataiju je još jedan zicer odbranio Mekgregor, jedan od junaka ovog susreta.

Zvezdi će biti potrebno čudo, jedno od najvećih u istoiji kluba, ako misli da prođe nakon što je pretpela najteži poraz otkad je trener Dejan Stanković.

Može da se priča o tome da možda nije zaslužila tako loš rezultat, ali semafor je neumoljiv. I tu sve počinje i završava se.

Utakmicu smo pratili u LAJV BLOGU B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

862 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve