Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.03.2022.

08:45

Derbi u arhivi – "večiti" nastavljaju "paklenu" trku

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde nastavljaju trku za šampionsku titulu.

Izvor: MS

Autor: MS

Derbi u arhivi –
Photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nakon trijumfa crveno-belih u "večitom" derbiju (2:0), pre četiri dana na stadionu "Rajko Mitić", na red dolaze utakmice 25. kola Linglong Superlige.

Razlika između dva beogradska rivala iznosi samo dva boda u korist Partizana uoči poslednja dva susreta ove runde.

Prva će na teren Zvezda na "krovu" protiv nezgodnog Voždovca, od 15 sati.

Zvezda će pokušati da nastavi pobednički niz na mestu koje ne pamti po dobrom, gde je već jednom izgubila trku sa Partizanom.

Izabranici Dejana Stankovića nameravaju da izbegnu neprijatnost i pobedom izvrše pritisak na trenutnog lidera.

"Dolazimo iz derbija koji nam je dao snagu da istrajemo. Voždovac želi da se nadigrava, nema pritisak, sve i ako pogreše i izgube niko im neće ništa reći. Što se nas tiče, moramo da budemo fokusirani i da ispoštujemo dogovor. Veštačka trava može da bude problem, lopta koči, odskakuje, ima čudnu brzinu, ali imamo mi mnogo iskusnih igrača. Uostalom, igrali smo već na njihovom stadionu i nismo imali veće probleme. Adaptacija kroz zagrevanje i početak utakmica treba da bude brža što se tiče naših igrača i ne sumnjam da će biti", rekao je Stanković.

Sa druge strane, Voždovac je loše krenuo ju proleće, uz dva poraza i remi, pa je pao u zonu za plej-aut.

Nešto preko dva sata kasnije Partizan čeka lučansku Mladost u Humskoj.

Jasno je da su crno-beli na ziceru, ali isto tako da su uzdrmani slabom partijom na "Marakani" i biće zanimljivo videti kako će da reaguju.

Mladost poslednjih godina zna kako se ruše crno-beli, doduše u Lučanima (ukupno dve pobede, naspram tri Partizana), ali trener Aleksandar Stanojević očekuje da se njegov tim podigne.

"Igramo sa Mladosti važnu utakmicu. Nije trenutak da pričam, ali ok, niko neće trpeti posledice. U godini u kojoj pobeđujemo treba neko da trpi posledice? Ne, nema razloga da bilo šta radikalno uradim, igraju najbolju domaću i evropsku sezonu u ko zna koliko godina. Igraće oni za koje mislim da su trenutno najbolji. Pogrešio sam u odabiru i to je važilo za taj meč. Ne treba zbog jedne utakmice da se neko menja, bilo bi neozbiljno, značilo bi nepoverenje, a toga nema. Svi su oni želeli, ali nekad se dese određeni trenuci koji su kakvi jesu", rekao je Stanojević.

Za očekivati je da će napraviti nekoliko promena u startnoj postavi u trenutku gustog rasporeda, ali i istrošenosti pojedinaca.

Oba meča pratićemo u LAJV BLOGU B92.net.

Linglong Superliga Srbije, 25. kolo

Četvrtak:
15.00 Voždovac – Crvena zvezda
17.05 Partizan – Mladost


Sreda
Metalac – Radnički Niš 1:1 (1:1)

Čađenović 22 – Mičibuči 34
TSC – Radnik 0:0
Kolubara – Vojvodina 1:0 (1:0)

Bakić 9
Čukarički – Napredak 3:0 (2:0)

Rakonjac 41, Kovač 42, Čolović 60

Utorak:
Novi Pazar – Radnički 1923 0:1 (0:0)

Kovačević 66
Proleter – Spartak 0:3 (0:2)
Bijelović 13, Tufegdžić 33, Todoroski 90+2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve