Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.02.2022.

19:10

Menig matirao Spartu – Partizan pokorio Prag!

Fudbaleri Partizana savladali su Spartu u Pragu 1:0 (0:0), u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija.

Izvor:

Autor:

Menig matirao Spartu – Partizan pokorio Prag!
Foto: StarSport

Partizan je pokorio Prag i ostvario najbolji mogući rezultat pred revanš meč, zahvaljujući odličnoj dugoj lopti Zdjelara i golu Kvinsija Meniga.

Revanš susret igra se 24. februara na stadionu Partizana.

Partizan je bio konkretniji na početku susreta, tačnije u prvih deset minuta meča u Pragu.

Prvi put kada su ozbiljnije prešli na polovinu Sparte, Marković je dobio loptu iskosa na desnu stranu, na 18 metara od gola, gađao je jako u gornji desni ugao, ali je Holec to sjajno odbranio i Partizan je dobio korner.

U sledećoj akciji, u sedmom minutu, Menig je dobro prošao svog čuvara, namestio se na šut i gađao jako punom, međutim opet se istakao golman Sparte i uhvatio udarac krilnog napadača crno-belih.

Kada se Sparta oslobodila pritiska, imala je dve odlične šanse da povede.

Prvo je sa desne strane ubačena lopta na drugu stativu, a tamo su ispali Marković i Miljković i ostavili usamljenog levog beka Sparte Hancka, koji sa sedam metara gađa glavom u dalji ugao, ali to sjajno brani Popović i spašava Partizan.

Tri minuta kasnije, u 13. minutu, Sparta je ponovo probila po levoj strani, gađao je napadač domaće ekipe sa desetak metara, odbranio je Popović, a zatim Urošević skinuo loptu koja je išla ka golu u nastavku akcije.

Karabec je dva minuta kasnije sa preko 25 metara iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane iznenadio Popovića, kada je umesto centaršuta gađao direktno na gol i lopta je otišla malo pored leve stative.

Partizan se zatim oslobodio pritiska i do kraja prvog poluvremena je imao više loptu u nogama, ali nije mogao da uradi ništa konkretno, sem nekoliko udaraca sa distance – jedan udarac Markovića otišao je pored gola, jedan šut Uroševića je izblokiran.

Kapiten Lazar Marković dobio je žuti karton zbog oštrog starta, a Sparta je odradila dobar posao u defanzivi, pošto je puštala Partizan da više pokušava po desnoj strani i konstantno su udvajali Natha i nisu mu davali priliku da kreira, kao i Rikardu da primi loptu i pokuša nešto da uradi.

Na poluvremenu posle ravnopravne borbe nije bilo golova.

Natho je ostao u svlačionici na poluvremenu, umesto njega je ušao Jevtović, a u 58. minutu je iz igre morao da izađe i Aleksandar Miljković pošto se povredio, pa ga je zamenio Živković.

Partizan je čekao svoju šansu posle kontri, dok je Sparta imala više loptu u nogama, ali nije uspevala da stvori pravu priliku i igrala je bez prave ideje.

Stanojević je u 63. minutu izveo kapitena Markovića i najboljeg strelca Rikarda i pokušao da osveži ofanzivnu liniju ubacivanjem Jovića i Milovanovića.

U drugom poluvremenu u Pragu nismo gledali kvalitetan fudbal – Sparta nije imala pravo rešenje u napadu, Partizan je dosta grešio u završnoj trećini, pa pravih prilika uopšte nije ni bilo, sve do 78. minuta.

Saša Zdjelar poslao je dugu loptu sa svoje polovine u prostor ka Kvinsiju Menigu, Holanđanin je sjajno istrčao i lobovao golmana Sparte za vođstvo Partizana u 78. minutu.

Crno-beli su održali prednost i došli do važne pobede, a pobeda je mogla da bude i ubedljivija, da je Jojić iskoristio zicer sa sedam metara, kada ga je uposlio Milovanović, a on gađao direktno u golmana.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

333 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve