Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.02.2022.

11:23

Mrkela za B92.net: Promenilo se stanje u Zvezdi, sada smo na 70% vakcinisanih

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela za B92.net govorio je o novoj odluci UEFA u vezi sa obaveznom vakcinacijom.

Izvor: MS

Autor: MS

Mrkela za B92.net: Promenilo se stanje u Zvezdi, sada smo na 70% vakcinisanih
pedja Milosavljevic/Starsport

UEFA je dala smernice klubovima tako da će izvesno biti neophodno da se svaki igrač vakciniše kako bi izašao na teren u međunarodnim mečevima.

Počev već od marta kada će Crvena zvezda igrati dvomeč osmine finala Lige Evrope.

"Situacija se promenila kada govorimo o našoj situaciji. Dosta igrača se vakcinisalo, veći broj sada je takvih. Razgoravamo i sa igračima koji nisu. Verujem da će ih u narednom periodu biti još više", počeo je Mrkela izjavu za naš sajt.

U igračkom kadru crveno-belih, u početku, postojao je određeni otpor prema vakcinaciji, što je naišlo i na osudu čelnika kluba. Ipak, situacija se promenila.

"Sada smo na 60-70 odsto vakcinisanih igrača u timu. Verujem da ćemo izgurati do kraja", jasan je Mrkela.

Crvena zvezda je dobila jasne smernice iz UEFA.

"Na vezi smo sa UEFA već tri nedelje. Većina zemalja u Evropi više ne priznaje samo PCR test, nego i obaveznu vakcinu. UEFA je i ranije, kada je donosila propise oko kovid protokola, uzimala pravila zemalja. Tako će se ponašati i sada", pojasnio je funkcioner crveno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve