Nova vest
Fudbal

Petak, 28.01.2022.

19:05

Najskuplje plaćeni Srbin svih vremena

Novi golgeter Juventusa Dušan Vlahović oborio je rekord srpkog fudbala.

Izvor: MS

Autor: MS

Najskuplje plaćeni Srbin svih vremena
EPA-EFE/ALESSANDODI MARCO

Torinska "Stara dama" platila je bivšeg đaka Partizana 75 miliona evra, uz sve bonuse, dosadašnjem klubu – Fiorentini.

Ceo paket je koštao italijanskog velikana astronomskih 150 miliona evra, računajući sve strane koje mora finansijski da izmiri.

Vlahović je tako postao najskuplje plaćeni srpski fudbaler svih vremena, ali i najskuplji transfer u januaru u Seriji A.

Što se tiče Srbije, srušio je rekord Luka Jovića, postavljen pre dve i po godine kada ga je Real Madrid platio Ajntrahtu iz Frankfurta 63 miliona evra.

Na trećem mestu je Nemanja Matić, iz Čelsija u Mančester junajted za 44,7 miliona (2017), a visoki vezista se nalazi i na četvrtom zajedno sa Lazarom Markovićem i Savom Miloševićem kada ga je Čelsi doveo iz Benfike 2015. godine.

Markovića je Liverpul, takođe iz Benfike, platio 25 miliona, a Parma je Miloševića platila isti iznos iz Saragose.

U Top10 su još Aleksandar Mitrović (iz Njukasla u Fulam za 24,7 miliona), Aleksandar Kolarov (iz Lacija u Mančester siti 23,86 milona), Luka Jović (iz Benfike u Ajntraht 22,34 miliona), Nikola Maksimović (iz Torina u Napoli za 21 milion) i Mitrović još jednom (iz Anderlehta u Njukasl za 18,5 miliona).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve