Nova vest
Fudbal

Petak, 28.01.2022.

08:48

Golman Ekvadora gori od De Jonga, Alison dobio dva crvena – ali nije isključen VIDEO

Fudbaleri Ekvadora i Brazila remizirali su 1:1 u 15. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor:

Autor:

Golman Ekvadora gori od De Jonga, Alison dobio dva crvena – ali nije isključen VIDEO
Foto: Profimedia

Iako sam rezulrat to ne govori, svedočili smo veoma uzbubdljivoj utakmici na kojoj je viđeno čak četiri crvena kartona.

Sve je počelo u četvrtom minutu golom Kazemira, a nastavilo se 10-ak minuta kasnije neopreznošću golmana Ekvadora Aleksandera Domingesa.

Iskusni čuvar mreže je istrčao na jednu loptu i u stilu Najdžela De Jonga svojevremeno, samo gore, startovao nad Mateusom Kunjom.

Domingesova kopačka je završila na vratu igrača Ateltiko Madrida ostavivši ožiljak, a nakon konsultacija sa VAR-om pokazan mu je crveni karton.

Nisu ni Brazilci nemo posmatrali. Pet minuta kasnije drugi žuti je već u 20. dobio Emerson, a ubrzo je po prvi put isključen i Alison.Ponovo se sudija konsultovao sa VAR sobom i odluku promenio u žuti karton za golmana Liverpula.

Protivnik je uprkos igraču manje izjednačio u 75. minutu preko Feliksa Toresa, a u nadoknadi vremena su imali priliku da odnesu i ceo plen.

Dodeljen im je penal, a Alisonu drugi žuti. Po treći put je reagovao VAR, te su domaćini ostali bez penala, a Alison je ostao na terenu.

Brazilu je ovo bila 31. utakmica u nizu bez poraza što je najviše u istoriji južnoameričkih kvalifikacija. Tačnije, oborili su sopstveni rekord postavljen između 1954. i 1993. godine.

Da su pobedili bili bi prvi na novoj FIFA rang listi i na taj način prekinuli niz Belgije na vrhu koji traje već više od tri godine.

Titeova ekipa je prva sa četiri boda više od prateće Argentine, dok je Ekvador na trećem mestu ispred Urugvaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve