Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.01.2022.

11:30

Infantinov nov adut za Mundijal na dve godine – afrički migranti

Predsednik FIFA Đani Infantino istakao je da bi Mundijal na dve godine pomogao sa problemom imigracije.

Izvor: B92

Autor:B92

Infantinov nov adut za Mundijal na dve godine – afrički migranti
Foto: Profimedia

Infantino smatra da bi bijenalno Svetsko prvenstvo dalo nadu Afrikancima koji rizikuju svoje živote prelaskom preko mora do Evrope.

Prvi čovek svetskog fudbala je rekao da fudbalom dominira nekolicina onih "koji imaju sve" i da mora biti globalniji i inkluzivniji.

"Moramo pronaći načine da uključimo ceo svet, da damo nadu Afrikancima da ne moraju da pređu Mediteransko more da bi našli, možda, bolji život već verovatnije smrt u moru", rekao je Infantino na sednici Saveta Evrope u Strazburu.

On je pričao u danu u kojem su španske vlasti objavile da je najmanje 18 ljudi poginulo, a više od 300 spaseno iz nekoliko čamaca koji su pokušali da dođu do Kanarskih istrva iz Severne Afrike.

"Moramo dati dostojanstvo, ne milostinju, već omogućiti ostatku sveta da učestvuje
", rekao je Infantino na sastanku sa evropskim zakonodavcima kojem je prisustvovao sa Arsenom Vengerom, direktorom globalnog razvoja u FIFA.

"Ne možemo tražiti od ostatka sveta novac, a ako se dogodi da imaju i dobrog fudbalera da im tražimo i igrača, ali da nas gledaju na TV. Moramo da ih uključimo. Možda Svetsko prvenstvo na dve godine nije odgovor, diskutjemo o tome, raspravljamo
", zaključio je Infantino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve