Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.01.2022.

16:03

Štoper Bajerna napušta klub kao slobodan igrač

Fudbaler Bajerna iz Minhena Niklas Zule napustiće klub na kraju sezone kao slobodan igrač, pošto je odbio da produži ugovor.

Izvor: B92

Autor:B92

Štoper Bajerna napušta klub kao slobodan igrač
EPA/Alexander Hassenstein / POOL

Predsednik Bajerna Oliver Kan rekao je danas da 26-godišnji fudbaler nije prihvatio ponudu za nastavak saradnje.

Zule je 2017. godine iz Hofenhajma prešao u Bajern za oko 20 miliona dolara i do sada je odigrao 158 utakmica i postigao šest golova za minhenski klub.

Osvojio je četiri titule u Bundesligi, dva Kupa Nemačke i Ligu šampiona 2020. godine. Veći deo sezone u kojoj je ekipa osvojila triplu krunu Zule je propustio zbog povrede ligamenata kolena.

Magazin Kiker preneo je da je poslednja ponuda Bajerna o petogodišnjem ugovoru zasnovana na nastupima i da je uprava bila oprezna posle dve ozbiljne povrede kolena koje je imao Zule.

Bajern traži novog igrača na poziciji centralnog beka, a Kan je rekao da Lukas Ernandes ili Benžamen Pavar mogu da igraju na toj poziciji.

"Ima mnogo mogućnosti, naravno Bajern mora da razmotri igrače kada nas neko napusti", naveo je on.

Mediji su spekulisali da je Bajern zainteresovan za Čelsijeve defanzivce Antonija Ridigera i Andreasa Kristensena. Njihovi ugovori ističu na kraju sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve