Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.01.2022.

15:40

Firenca besna zbog odlaska Vlahovića: Ne smeju da imaju toliku moć

Od srpskog golgetera Dušana Vlahovića su se već oprostili u Firenci.

Izvor: MS

Autor: MS

Firenca besna zbog odlaska Vlahovića: Ne smeju da imaju toliku moć
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Vlahović je na pragu velikog transfera iz Fiorentine u Juventus za 75 miliona evra, što bi trebalo da se završi u narednih nekoliko dana.

Toga je svestan gradonačelnik Firence Dario Nardela, koji je izneo niz kritika na stanje u fudbalu.

"Kao navijač, ne mogu da poreknem žal što nas igrač, koji je dao najveći doprinos prvog dela sezone, napušta sredinom iste. I još gore, što ide u tim koji nam je, s obzirom na tabelu, direktan konkurent", rekao je Nardela za list Gazeta delo Sport.

On je indirektno prozvao menadžere u situaciji kada je Fiorentina praktično bila primorana da pusti Vlahovića jer mu ističe ugovor leta 2023. godine, a sada kako bi dobila realnu cenu.

"To je još jedna demonstracija fudbala koji se sve više udaljava od navijača i autentičnosti. Fudbalom upravljaju ljudi koji ne bi smeli da imaju svu ovu moć. Romantična verzija fudbalera zastave (onaj koji celu karijeru provede u jednom timu prim. aut) je odavno izbledela. Strasti i vrednosti se gaze i ponižavaju ovakvim događajima", zaključio je.

Transfer Vlahovića biće najveći zimski ikada u Italiji, ali i postaće najskuplje plaćeni srpski fudbaler svih vremena.

Pašće rekord Luke Jovića od 60 miliona evra, koliko je Real Madrid platio Ajntrahtu iz Frankfurta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve