Nova vest
Fudbal

Petak, 21.01.2022.

14:24

Radnički otišao u Tursku: "Kairat provera za Partizan"

Fudbaleri Radničkog iz Niša otputovali su na pripreme u tursku Antaliju, gde će ostati do 6. februara.

Izvor: B92

Autor:B92

Radnički otišao u Tursku:
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Niški tim će tokom priprema odigrati šest prijateljskih utakmica. Prvi protivnik biće poljski Pjast 23. januara, tri dana kasnije igraju protiv slovačkog Ružemberoka, 29. januara rival je Spartak iz Varne, dok 1. februara igraju protiv ruskog Himkija

Tri dana kasnije za rivala imaju Torpedo iz Moskve, a poslednji duel na pripremama igraju protiv kazahstanskog Kairata, dan kasnije.

Radnički je pripreme počeo 10. januara u Nišu, a pet dana kasnije priključio se i trener Radoslav Batak, koji je prethodno bio pozitivan na koronavirus.

Batak je rekao da je prvi period priprema uvek težak, ali dodaje da je urađen dobar posao.

"Kada sam došao, počeli smo da radimo i sa loptom, mada smo imali puno problema zbog loših vremenskih prilika. Sada idemo u Antaliju, gde ćemo imati sjajne uslove za rad. Sledi nam najvažniji deo pripremnog perioda, tokom kojeg treba da napravimo igru i sistem za prolećni deo sezone", rekao je on.

"Neće se to mnogo menjati od onog što smo igrali do sada, samo ćemo se truditi da poboljšamo i usavršimo određene segmente", dodao je Batak.

Trener niškog tima zadovoljan je što je klub pojačao Aleksandar Mesarović, za kojeg je rekao da bi mogao da pravi razliku na terenu.

U klub je izmedju ostalog došao i odbrambeni igrač Aleksandar Bogdanović.

"Bogdanović je dobar štoper, dugo smo ga pratili i smatram da će biti prava zamena za Nikolu Stevanovića. Očekujemo da nam se Nikola Vujadinović priključi u Turskoj. On se još nije oporavio, doći će u Antaliju tokom sledeće sedmice i veoma nam je važno da ga osposobimo već za prvu takmičarsku utakmicu protiv Partizana 12. februara", rekao je Batak.

On je istakao da će novo pojačanje na golu Filip Dujmović biti prava konkurencija Damiru Kahrimanu, dok će Japanac Risouke Nagasava zbog povrede ostati u Nišu.

"Sagitov (Artur) će dobiti šansu da se nametne u Turskoj. Miljan Škrbić je povređen, moraće na operaciju i videćemo nakon tog zahvata kakva će biti situacija sa njim. Za sada ne može da nam pomogne. Sigurno je da ćemo se do kraja prelaznog roka još pojačati. Rivale na pripremama smo pažljivo birali u pitanju su ozbiljne ekipe, a ono najbolje smo ostavili za kraj. Duel sa Kairatom je veliki izazov i biće nam to prava priprema pred Partizan", zaključio je Batak.

Radnički iz Niša nakon polusezone u Super ligi Srbije zauzima sedmo mesto sa 27 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve