Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.01.2022.

11:28

Pandurović: Tu sam da pomognem Partizanu

Bivši golman Partizana i novi član Upravnog odbora kluba Goran Pandurović rekao je da je uvek spreman da pomogne crno-belima.

Izvor: B92

Autor:B92

Pandurović: Tu sam da pomognem Partizanu

Pandurović (58) je nastupao za Partizan od 1989. do 1995. godine i sa klubom je osvojio četiri titule, dok je kasnije kao pomoćni trener učestvovao u osvajanju šest uzastopnih titula.

Pandurović ističe da je cilj da klub nastavi da se razvija u dobrom pravcu.

"Partizan je moj klub, ne moram to posebno da ističem. Proveo sam u Humskoj 15 godina, što kao igrač, što kao pomoćni trener, osvojio ukupno deset trofeja i tu sam uvek da pomognem koliko mogu. Dobio sam poziv generalnog direktora Miloša Vazure, koji mi je izneo plan i ideju u kojem klub treba da se razvija, dobro sam razmislio i odlučio da prihvatim izazov", rekao je Pandurović za klupski sajt.

"Pre svega mi je drago što neko misli da mogu da pomognem, a ja ću sa moje strane dati sve što je do mene da klub nastavi da se razvija u dobrom pravcu", dodao je bivši golman crno-belih.

On je rekao da će njegova zaduženja biti vezana za sportska pitanja, ali i da će uskoro u razgovoru sa čelnicima kluba biti definisani ciljevi i zadaci.

Bivši reprezentativac Jugoslavije istakao je da je posle okončanja igračke karijere želeo da bude trener prvog tima Partizana.

"Istina, želeo sam da budem trener, spremao se za to, dugo radio kao pomoćnik, ali karijera se odvijala na neki drugi način. I dalje bih voleo da se to dogodi, samo što sam svestan da sa 58 godina to sada nije realno. Nema veze, spreman sam da pomognem na neki drugi način", dodao je on Pandurović.

Partizan je polusezonu u Super ligi Srbije završio sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu, a izboren je i plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija, gde će protivnik biti praška Sparta.

Pandurović je ocenio da rezultati u prošloj godini pokreću sve u klubu, ali i da svi članovi treba da ulože još mnogo truda da se sa uspesima nastavi.

"Tu pre svega mislim rezultatski, jer je to na kraju krajeva jedino i važno, ali ne treba zanemariti ni mnoge druge aspekte od kojih zavisi uspešno funkcionisanje jednog sportskog kolektiva".


Bivši golman crno-belih rekao je da je polusezona duga, ali i da bi njen tok mogao da bude odlučen već u februaru.

"Očekuje nas dvomeč protiv praške Sparte u šesnaestini finala Lige konferencija, a onda i derbi protiv Crvene zvezde, i ukoliko u tim utakmicama ostvarimo pozitivan rezultat sve će biti mnogo lakše. Kad kažem pozitivan rezultat mislim na plasman u osminu finala evropskog takmičenja i svaki ishod osim poraza u meču sa večitim rivalom. Najveći pritisak u tom segmentu će biti na trenera Aleksandra Stanojevića i igrače, dok ćemo se mi u klubu truditi da im obezbedimo sve neophodne uslove za rad kako bi mogli da se spremaju u miru", istakao je on.

"Za kraj voleo bih svim navijačima Partizana da poželim srećnu i uspešnu 2022. godinu, da bude bolja nego što je to bila prethodna, a pre svega da budu zdravi i nastave da podržavaju ove momke koji su to zaslužili",
zaključio je Pandurović.

Fudbaleri Partizana će u nedelju krenuti na pripreme u Tursku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve