Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2021.

23:55

"Rekao mi je 'Papi, ličio si na Murinja'" VIDEO

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković na konferenciji za medije skrivao je emocije, za razliku od terena "Kamenoloma".

Izvor: MS

Autor: MS

Foto: FKCZ/Starsport

Ne skrivajući zadovoljstvo, ali sa doziranom emocijom, Stanković je izašao pred portugalske i srpske novinare. Jedno koje ga je nasmejalo i trgnulo prilikom standardnih odgovora, bez obzira na veliki uspeh, bilo je od novinara B92.net.

Trk Stankovića u proslavi plasmana u osminu finala Lige Evrope podsetio je na onaj Žozea Murinja na travi Nou Kampa sa Interom, u čuvenoj "tripleti" Intera sa pečatom i Stankovića.

"Rekao mi je Stefan (sin prim. aut), 'Papi ličio si na Žozea protiv Barselone'. Emocije su bile, isti je trk bio, ali daleko sam od Murinja. Imamo dosta da radimo što je imao Murinjo", rekao je Stanković, uz osmeh.

Nije hteo da odgovori da li je ovo bio najbolji trenutak otkad je u Zvezdi.

"Ovo je plod rada. Dosta se radilo, prošli smo svašta. Lep momenat. Crvena zvezda je ispisala list istorije, kako kažu Italijani. Moramo da ga ljubomorno čuvamo. Koje se granice, ne znam", smiren je bio trener crveno-belih.

Najveće zasluge dao je svojim fudbalerima.

"Zvezda je emocija, čestitke idu momcima. Taj trk je bio istorijski trk, ispod naših navijača. To je Zvezdea sve emocije su satkane, u tih par minuta. Momci su odigrali nestvarno tešku utakmicu, dali su više, nije bilo dovoljno 10 kilometara, već 12. Skidam im kapu, pomerili su lestvicu. Braga je odlična ekipa, zahtevna i igra dobar fudbal. Da li je realno ili ne? Teren uvek pokaže sve... Ne pobedi nekad bolji, mi smo sreću zaslužili u nekim momentima".

Stanković je na kraju "eksplodirao" u proslavi.

"Znaš kako, dosta stvari čuvam u sebi. Svestan sam bio gde ovo vodi. Moramo svi da budemo svesni. Stvarno smo napravili veliki put... Ova godina je bila dosta, dosta zahtevna. Ne znam da li je realno, ali je stvarnost. Crvena zvezda se bori, navikla je da se raduje. Napravili smo čudo, čudo", zaključio je Stanković, priznavši da ga je pogodio izostanak Njegoša Petrovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve