Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2021.

17:45

Misija uspela – Partizan obezbedio "evropsko proleće"

Partizan je remizirao sa Anortozisom rezultatom 1:1 u 6. kolu Lige konferencija.

Izvor: SN

Autor: SN

Misija uspela – Partizan obezbedio
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana kao drugoplasirani odlaze iz grupe B u osminu finala Lige konferencija.

Partizan je uspeo da prezimi u Evropi u prvom ikada održanom takmičenju Lige konferencija zahvaljujući sjajnom Milovanoviću koji je postigao jedini gol za crno-bele.

Kada pogledamo utakmicu, videćemo da je Partizan od samog starta bio agresivan, diktirao tempo i pokušavao da ugrozi gol Anortozisa, a prvi je zapretio Jović još u 9. minutu.

Najopasniju priliku su imali gosti u 15. minutu kada je Deletić šutirao, a Popović spasio Partizan, da bi pet minuta kasnije navijači Partizana imali razloga za slavlje.

Osamnaestogodišnji napadač Partizana Marko Milovanović je uspeo da se odlično snađe u kaznenom prostoru i da postigne svoj prvi gol u Evropi, odnosno treći u nizu na tri uzastopne utakmice.

Delovalo je da će crno-beli uspešno premostiti ovo poluvreme i ovaj meč, a onad je u 33. minutu usledila katastrofalna greška golmana Popovića koji iz samo sebi poznatog razloga istrčava i pravi penal...

Hristodulopulos je penal relizovao i doneo poravnanje, a mogli su gosti i do prekoreta da Saničanin nije fantastično reagovao u 43. minutu susreta, da bismo u nadoknadi videli veliku šansu crno-belih koja odlazi u nepovrat nakon slabe reakcije Uroševića ispred golmana Anortozisa.

Drugo poluvreme je bilo nekako dosadno i bez previše uzbuđenja, a Kiprani su u 49. minutu "pokazali zube" kada je kombinacija Popović-Deletić zapretila golu crno-belih.

Urošević je bio ofanzivan kolko god je to bilo moguće, ubacivao se i Miljković i pokušavao centaršutevima da pronađe Milovanovića, ali su se gosti uspešno branili.

Mogao je Partizan nekoliko puta iz kontra napada da postigne gol, ali su izabranici Aleksandra Stanojevića nekako uvek uspevali da se spotaknu i ostanu bez lopte.

Sve u svemu, Partizan je uspeo da prođe dalje ovim remijem, proleće u Evropi je obezbeđeno i crno-beli će u ponedeljak saznati imena svojih novih rivala.

Meč možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve