Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2021.

19:00

Zvezda preživela Bragu za osminu finala Lige Evrope!

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u gostima sa Bragom 1:1 (0:0) i plasirali se u nokaut fazu Lige Evrope.

Izvor:

Autor:

Zvezda preživela Bragu za osminu finala Lige Evrope!
Foto: FK Crvena zvezda/StarSport

Crvena zvezda je preživela gostovanje u Portugalu i kao prvoplasirana iz grupe će u osminu finala Lige Evrope, dok će Braga u 1/16 finala.

Ludogorec i Mitjilend su odigrali 0:0 u Bugarskoj i Crvena zvezda je kao prva otišla dalje, a Braga kao drugoplasirana iz grupe.

Crveno-beli su tako preskočili jedan stepenik i neće morati da igraju sa ekipama koje su završile na trećem mestu u grupi u Ligi šampiona.

Braga je odmah krenula ofanzivno i prvu šansu je imala u četvrtom minutu. Medeiroš je zalomio sa desne strane na unutra, gađao jako u donji desni ugao, ali lopta odlazi pored gola.

U 11. minutu Kouto gađa donji desni ugao sa ivice šesnaesterca i to je fantastično odbranio Milan Borjan i sprečio vođstvo Brage.

Odmah zatim, odbranio je i udarac Oliveire iz voleja iskosa sa desne strane, koji je takođe ganjao donji desni ugao gola Milana Borjana.

Zvezda je u narednih nekoliko minuta odgovorila.

Ivanić dugom loptom pronalazi Kataija na desnoj strani, koji nije hteo da šutira, već je zalomio i levom nogom pokušao da proigra Živkovića na petercu.

Taj pokušaj je izblokiran, lopta se na 20 metara odbila do Kange, koji gađa snažno iz drop kika u donji levi ugao i fantastično je to odbranio golman Brage Mateus.

Katai je zatim gađao direktno iz kornera na gol i Mateus se nekako snašao, iako je bila nezgodna lopta.

Borjan je u 23. minutu odbranio udarac Medeiroša, koji je posle povratne lopte Galena sa leve strane ostao usamljen na ivici kaznenog, ali je loše gađao i Zvezda je imala sreće.

Istakao se Zvezdin kapiten u još dva navrata, a poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je Ivanić. Crnogorski reprezentativac je posle dobrog dodavanja Kataija, koji je prethodno izbacio trojicu protivničkih fudbalera iz igre, gađao u donji desni ugao, hteo je da plasira loptu, ali je to odlično odbranio Mateus.

Na poluvremenu je bilo 0:0.

U 51. minutu, velika glupost Marka Gobeljića. Podigao je ruku tokom centaršuta iz kornera i zakačio loptu, zbog čega je italijanski sudija dosudio penal za Bragu.

Poklon Gobeljića iskoristio je Galeno, koji rutinski realizuje penal i u 52. minutu donosi prednost Bragi.

Stanković je napravio odmah tri promene – izašli su Živković, Gobeljić i Srnić, ušli su Pavkov, Ben i Gajić.

I onda se taj penal vratio – Leit je bio nespretan u kaznenom prostoru tokom centaršuta Bena, pošto je udario po licu Pavkova i sudija je pokazao da je to penal za Zvezdu.

Lako ga je realizovao Katai u 70. minutu za 1:1.

Zvezda je do kraja imala jedan cilj – da brani dobar rezultat i da ode u nokaut fazu Lige Evrope.

Odbranila je sve nalete Brage u poslednjih 20 minuta i ispunila cilj.

Veliki uspeh crveno-belih.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve