Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2021.

11:30

Oprez u Portugalu: Dan "D" – Zvezda u prednosti FOTO

Odlučujući meč fudbalera Brage i Crvene zvezde u Ligi Evrope nije glavna tema u Portugalu.

Izvor: MS

Autor: MS

Oprez u Portugalu: Dan
Foto: MS/B92

To je i logično zbog velikog uspeha Benfike, koja je grupnu fazu Lige šampiona završila ispred jedne Barselone, pa je euforija zahvatila ceo Portugal.

Lisabonski "orlovi" su savladali kijevski Dinamo (2:0) na Lužu i iskoristili poraz Katalonaca kod Bajerna (3:0), o čemu se piše skoro do polovine uglednih sportskih novina.

Tako je list Bola posvetio čak 12 strana pobedi Benfike iz svih uglova, a slično je izvestio i Rekord.

O meču Brage i Crvene zvezde u "Kamenolomu" se piše sa znatno manje slova, posebno što su "ratnici" tek četvrti klub u zemlji iza Benfike, Porta i Sportinga, a nešto "jače" piše lokalni list "Correio do Minho".

"Dan D", "vrišti" na naslovnici, uz sliku Rikarda Orte i Milana Pavkova, iako je izvesno da će Zvezdina "devetka" početi sa klupe za rezerve.

Navodi se da je tim Dejana Stankovića iskusniji u evropskim utakmicama, uz statističke broje da je pojedinačno odigrao čak 806, naspram samo 327 Braginih igrača.

Citiraju se optimistične izjave trenera Karlosa Karvahala i kapitena Orte, sa ambicijom da "otmu" prvo mesto F grupe od Zvezde.

Takođe, zanimljivo im je i što je Stanković citirao svog bivšeg učitelja Žozea Murinja da se "finala dobijaju, a ne igraju", kako je nazvao sudar Brage i Crvene zvezde.

Utakmica je zakazana za 21.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve