Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.12.2021.

17:45

Zenit šokirao Čelsi u 94' – Juventus slavi prvo mesto!

Prve dve utakmice Lige šampiona u sredu donele su nam veliku dramu i konačan rasplet u grupi H.

Izvor: SS

Autor: SS

Zenit šokirao Čelsi u 94' – Juventus slavi prvo mesto!
EPA-EFE/Anatoly Maltsev

I on je takav da će u osminu finala kao prvoplasirani tim proći Juventus, a sa druge pozicije će ići Čelsi koji je prvo mesto ispustio u Sankt Peterburgu.

Tamo je Zenit iznenadio aktuelnog šampiona Evrope i u 94. minutu mu ukrao trijumf – 3:3 (2:1) iako mu osim prestiža, ta utakmica ništa nije donela.

Juventus je taj kiks Engleza iskoristio i pobedom nad Malmeom rezultatom 1:0 (1:0) sebi obezbedio, uslovno rečeno, lakšeg rivala u prvoj rundi nokaut faze.

Zenit je završio na trećem mestu sa pet bodova, a poslednjplasirani je Malme sa samo jednim bodom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Nije izgledalo da će biti ovakav rasplet, pogotovo jer je Čelsi poveo na "Gazprom areni" već u drugom minutu golom Tima Vernera.

Ali, u nastavku je Zenit pokazao više fudbala i želje da ugrozi rivala, pa je tako Kepa u prvom poluvremenu imao dva odbranjena zicera, ali i dva primljena gola.

U razmaku od samo pet minuta ruski tim je sasvim zasluženo napravio preokret. Najpre je u 38. minutu glavom mrežu zatresao Klaudinjo, a potom je u 42. potpuni preokret doneo Serdar Azmun.

Na licu Tomasa Tuhela je kamera jasno uhvatila stanje šoka i neverice šta su njegovi igrači dozvolili.

No, Čelsi je ponovo napao i Ros Barkli, Timo Verner i Romelu Lukaku su u 62. minutu izveli sjajnu akciju, pravu školsku, te je Belgijanac doneo izjednačenje.

Očekivalo se da će taj gol dati krila popularnim "plavcima", ali su ove večeri u plavim dresovima igrali Zenitovi igrači i oni su napadali u naletima.

Bilo je nekoliko prilika od kojih je ona u 71. minutu bila najveća kada je Klaudinjo šutirao glavom, a Kepa Arizabalaga izrastao u heroja Čelsija trećim skinutim zicerom na ovom meču.

I onda je Čelsi ponovo napao, a u 85. minutu, u pravi čas, stigao je do novog preokreta i vođstva drugim golom Tima Vernera.

Međutim, tu nije bio kraj. Zaslužio je Zenit makar nešto iz ovog susreta i dobio bod u 94. minutu.

Jerokin je tada postigao prelep gol sa ivice kaznenog prostora i ipak vratio egal u ovaj susret, a Juventus poslao na prvo mesto u grupi H.

Juventus je čekao poklon iz Sankt Peterburga i dočekao ga oberučke. Upisao je peti ovosezonski trijumf u Ligi šampiona, ali ne toliko ubedljivo kako se možda očekivalo.

Jedini gol na meču na "Alijanc stadionu" postigao je Mois Kin u 18. minutu posle lepog prodora Federika Bernardeskog.

"Stara dama" je povela, dočekala preokret Zenita protiv Čelsija i kao da je do kraja samo osluškivala dešavanja i promene rezultata iz Sankt Peterburga.

Imali su prilike Adrijen Rabio i Mois Kin u dva navrata da uvećaju prednost, ali nisu u tome uspeli, što na kraju nije koštalo italijanskog velikana.

U timu Malmea svih 90 minuta odigrao je srpski internacionalac Veljko Birmančević.

Sva dešavanja iz Torina i Sankt Peterburga pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve