Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.12.2021.

16:20

"Zvezda je bila toliko kvalitetna – protivnici nisu znali odakle preti opasnost"

Crvena zvezda je pre tačno 30 godina pobedila Kolo Kolo rezultatom 3:0 i postala prvak sveta, a čuvenog duela prisetio se i Vlada Stošić.

Izvor: B92

Autor:B92

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Prošlo je 30 godina od tog dana kad smo postali svetski šampioni, ali to je nešto što se pamti do kraja života i nikad ne zaboravlja. Mi smo otišli rasterećeni da odigramo tu utakmicu. Prvih pet, šest dana nismo imali ni gde da treniramo, već smo radili vežbe u parku pored hotela, s obzirom na to da nam je put do stadiona bio dugačak. Ideja Vladice Popovića bila je da treniramo u parku, odrađujemo razgibavanja i promene ritma kako bi bili spremni za meč. U utakmicu smo ušli ozbiljno, svesni da smo dobra ekipa, a na kraju i potvrdili superiornost time što smo u drugom poluvremenu bez Savićevića uspeli da pobedimo Kolo Kolo i to ubedljivo 3:0", kazao je Stošić.

Dobra atmosfera tih godina u klubu se nije dovodila u pitanje.

"Bili smo ekipa drugara koja je uvek na terenu davala maksimum i ozbiljno shvatala svaku utakmicu. Toliko smo bili kvalitetni da protivnici nekad nisu mogli da pretpostave odakle dolazi opasnost. Kolo Kolo je nas bolje poznavao nego mi njih, ali nije to ništa neobično, jer je Zvezda tih godina gledala samo sebe i nije se obraćala prevelika pažnja na protivnika. Verovali smo u naš kvalitet i pobeđivali", kazao je Stošić.

O tome koliko su se obaveze tada shvatale ozbiljno i koliko se predano radilo, govori informacija da su fudbaleri Crvene zvezde čak sedam dana ranije otišli u Tokio kako bi se što bolje spremili za utakmicu.

"Karantin od sedam dana je bio veoma važan za nas. Ideja Vladice Popovića i stručnog štaba je bila da odemo tamo, upoznamo se sa atmosferom u Tokiju i prilagodimo uslovima. Naravno, da u isto vreme budemo što spremniji za utakmicu. Uvek smo imali duži karantin u odnosu na to kako stvari funkcionišu danas, redovno smo se tako spremali, pogotovo za velike utakmice", zaključio je Stošić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve