Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.12.2021.

22:50

Real sa Jovićem nadigrao Inter, "petarda" Dortmunda za oproštaj

Real Madrid je trijumfom nad Interom 2:0 (1:0) na madridskom "Santjago Bernabeu" potvrdio prvo mesto u grupi D Lige šampiona.

Izvor: SS

Autor: SS

Real sa Jovićem nadigrao Inter,
EPA-EFE/Chema Moya

Oba tima idu u osminu finala elitnog takmičenja, dok je Šerif još ranije obezbedio prelazak u Ligu Evrope sa treće pozicije, a nju osigurao u poslednjem kolu remijem protiv Šahtjora – 1:1 (1:0).

Srpski napadač Luka Jović je, posle gola i asistencije protiv Real Sosijedada, ove večeri dobio šansu da od starta predvodi napad "kraljevskog kluba".

Međutim, nije bio efikasan kao pre tri dana. Imao je samo jedan pravi pokušaj, i to u prvom poluvremenu, ali nije bio precizan.

Vodeći gol na utakmici u Madridu postigao je Toni Kros u 17. minutu kada je u svom stilu, sa oko 25. metara levom nogom pogodio donji ćošak gola.

I kasnije je Real stvarao više šansi, ali Vinisijus Žunior i Rodrigo nisu bili precizni.

Interu je bila potrebna pobeda za prvo mesto u grupi, ali do nje nije mogao, posebno nakon 64. minuta kada je Nikolo Barela dobio direktan crveni karton.

Trijumf Reala u 79. minutu potvrdio je Marko Asensio za konačnih 2:0. On je samo minut pre gola ušao na teren umesto srpskog reprezentativca Luke Jovića.

U okviru iste grupe Šahtjor je remiyzirao sa Šerifom u Kijevu 1:1 i tako se na razočaravajući način oprostio od Evrope za ovu sezon.

Vodeći gol na toj utakmici postigao je Fernando u 42. minutu. Šerif se poraza spasao u nadoknadi vremena pogotkom Nikolova.

U grupi C je sve bilo poznato pre poslednjeg kola – Ajaks i Sporting idu u nokaut fazu Lige šampiona, a Borusija Dortmund Lige Evrope, ali su favoriti ipak bili na visini zadatka i vrlo efikasni.

Ajaks je u Amsterdamu bez publike i kapitena Dušana Tadića savladao Sporting rezultatom 4:2 (2:1) i tako zadržao maksimalan učinak u svih šest utakmica.

Vođstvo je doneo Sebastijan Aler iz penala u 8. minutu čime je ušao u istoriju Lige šampiona.

Izjednačio je Santos u 22. minutu, da bi potom krenula serija Ajaksa, pa su redom pogađali Entoni u 42. minutu, Neres u 58. i Berhuis u 62.

Do kraja je Sporting pogodio još jednom preko Tabate, tek toliko da ublaži poraz.

Borusija Dortmund bila je još ubedljivija protiv Bešiktaša slavivši trijumf rezultatom 5:0 (2:0).

Poveli su "milioneri" u 29. minutu preko Donijela Malena, da bi u 43. direktan crveni karton za "crne orlove" dobio Velinton.

Do kraja poluvremena je Marko Rojs povisio rezultat iz penala, da bi u nastavku isti igrač pogodio još jednom u 53. minutu.

U strelce se upisao i Erling Haland deset minuta kasnije, a konačan rezultat postavio je u 81. minutu drugim pogotkom na meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d