Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.12.2021.

17:45

Mbape i Mesi se igrali – Lajpcig srušio Siti uz veliku glupost Vokera

Dobili smo rasplet u grupi A Lige šampiona, gde je jedina dilema bila ko će sezonu nastaviti u Ligi Evrope.

Izvor: SS

Autor: SS

Mbape i Mesi se igrali – Lajpcig srušio Siti uz veliku glupost Vokera
EPA-EFE/Ian Langsdon

Od ranije je bilo poznato da će u osminu finala Lige šampiona Mančester siti kao prvoplasirani tim i Pari Sen Žermen sa druge pozicije.

Na trećem mestu završio je Lajpcig koji je sa dve pobede u poslednja dva kola izborio takozvano proleće u Evropi.

U poslednjoj rundi na svojoj "Red Bul areni" savladan je Mančester siti rezultatom 2:1 (1:0) i tako je osiguran prelazak u Ligu Evrope.

Strelac vodećeg pogotka za "bikove" bio je mađarski reprezentativac Dominik Soboslaj u 24. minutu tako što je izbegao ofsajd, pobegao odbrani i lako obišao golmana, te zatresao praznu mrežu.

U nastavku prvog dela je Andre Silva mogao da povisi na 2:0, ali je to učinio tek u drugom. Tačnije u 71. kada je iskoristio dodavanje Emila Forsberga i realizovao odličnu tranziciju "bikova".

Brzo su "građani" odgovorili preko Rijada Mareza i opet došli na bod zaostatka, ali je u 82. minutu Kajl Voker dobio direktan crveni karton i tu je bio početak kraja za Siti.

Što je još gore, Voker je time sebe izbrisao iz tima za prvi meč osmine finala u februaru, a to je učinio u potpuno nebitnoj utakmici po njegov tim i u situaciji koja je bila potpuno bezopasna po sopstveni gol, pokraj aut-linije.

U drugoj utakmici Pari Sen Žermen je bio ubedljiv protiv Klub Briža i savladao ga rezultatom 4:1 (3:0) na "Parku prinčeva".

Prvi gol postignut je posle nepunih 70 sekundi kada je Kilijan Mbape zatresao mrežu, a potom je isti igrač pogodio i u 7. minutu posle lepog dodavanja Anhela di Marije.

Rutinskih 3:0 do poluvremena doneo je Lionel Mesi veoma lepim golom u 38. minutu pogodivši sa ivice kaznenog prostora u svom stilu.

U nastavku je PSŽ mogao do ubedljivije pobede, ali su "sveci" spustili papučicu sa gasa i čak delovali neprepoznatljivo u pojedinim momentima.

To je Briž iskoristio u 68. minutu kada je Mats Rits smanjio na 3:1, ali su se vrlo brzo domaći probudili i osigurali trijumf.

Već u 75. minutu je dosuđen jedanaesterac koji je izveo Lionel Mesi i došao do svog drugog, a ukupno četvrtog gola PSŽ-a.

Time je Mesi postavio konačan rezultat ovog susreta.

Sva dešavanja iz Lajpciga i Pariza pratili smo putem Live BLOG-a na B92.net:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d