Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.12.2021.

14:30

Ilić: Meč protiv Kolubare putokaz kako treba da izgledamo

Fudbaleri Čukaričkog savladali su u ponedeljak Kolubaru sa 5:0 (3:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Ilić: Meč protiv Kolubare putokaz kako treba da izgledamo
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener "brđana" Saša Ilić ne krije zadovoljstvo igrom svoga tima posle devete prvenstvene pobede.

"Dosta dobro smo ušli u utakmicu, nismo dozvolili igračima Kolubare da pojedinačno naprave neki problem. Oni imaju izuzetne pojedince, kao što su Nikolić, Ðuranović, Mladenović... Oni mogu jednim potezom da reše utakmicu, kad im se da prostora. Imali smo sreće da iz dve oduzete lopte postignemo prva dva gola. Prvi, posle fenomenalne reakcije Ðoleta Jovanovića, koji to lagano rešava", rekao je Ilić za klupski sajt.

Ističe zadovoljstvo svim aspektima igre.

"Kad imate rezultat, posle je sve lakše. Zadovoljan sam kako je ekipa izgledala. Ostalo nam je još desetak dana do pauze, imamo još dve utakmice, koje su nam vrlo bitne. Ukoliko ponovimo ovakav pristup možemo da uzmemo dosta bodova", dodao je.

Istakao je Ilić da je Čukarički odigrao možda i jedan od boljih mečeva otkako je on seo na klupu.

"Od kad sam u klubu, odigrali smo četiri-pet utakmica na visokom nivou, jedna od njih je ova protiv Kolubare. Znam da je normalno da mlada ekipa oscilira. Imamo zaista veliki broj mladih igrača, po godinama, ali ti momci imaju skoro po 100 superligaških utakmica u nogama. Želim da u svakoj utakmici izgledamo ovako, bez obzira da li je rezultat dobar ili to nije slučaj. Podsetiću vas da je, po mom mišljenju, naša najbolja utakmica bila protiv Vojvodine, a završena je nerešeno 1:1. Znao sam da ćemo, ukoliko igramo konstantno na tom nivou, doći do rezultata. Ipak, počeli smo posle tog duela da osciliramo, nismo bili na željenom nivou. A meč protiv Kolubare je putokaz kako Čukarički treba da izgleda. Momci imaju potencijal i kvalitet za tako nešto", naglasio je Ilić.

Do kraja kalendarske godine Čukarički će imati priliku da se dodatno učvrsti na trećoj poziciji.

Ukoliko protiv niškog i kragujevačkog Radničkog zabeleži dobre rezultate, otići će na miran "zimski san“.

"Idemo na dve pobede, ali sigurno je da neće biti lako. Posebno protiv Radničkog u Nišu. To je iskusna ekipa koja u poslednje vreme, predvođena sjajnim strategom Batakom, beleži odlične rezultate. Ipak, potenciram kod mojih igrača da u svaki meč, bilo ko da je rival, makar to bili Crvena zvezda ili Partizan, ulazimo da se nadigravamo i da idemo da ih pobedimo. Nije lako, u ovoj našoj ligi, ako izuzmemo prve dve ekipe, nema neke velike razlike, a to se vidi i po rezultatima. Zbog toga u svaku utakmicu morate da uđete maksimalno motivisano i bez pristupa „lako ćemo"“, zaključio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve