Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.12.2021.

13:55

Ferdinand: Šo i Van Bisaka imaće grdne muke da zaigraju

Rio Ferdinand, bivši defanzivac Mančester junajteda, tvrdi da će se dolaskom Ralfa Rangnika promeniti igra tima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ferdinand: Šo i Van Bisaka imaće grdne muke da zaigraju
Foto: Profimedia

To je bilo vidljivo već na meču sa Kristal Palasom, debitantskim za Nemca na klupi Junajteda, koji je završen pobedom njegovog tima od 1:0.

Junajted je igrao visok presing, sa mnogo više ritma i Ferdinand kaže da je posebno zabrinut za neke igrače na bočnim pozicijama.

Rangnik se opredelio da mu na poziciji bekova igraju Aleks Teles i Diogo Dalo i obojica su impresionirali učinkom.

To po Ferdinandu može da bude loš znak za Luka Šoa i Arona van Bisaku.

"Moram da budem iskren, Van Bisaka će imati paklen zadatak da se vrati u tim. Isto važi i za Šoa. Obojicu čeka težak posao. Jedna stvar koju ovaj menadžer voli bekovi koji umeju da igraju sa loptom. Osim toga što naglašava presing, on zahteva svrsishodnost poseda lopte. To je najslabija tačka u igri Van Bisake, imaće veliku borbu da opet zaigra", smatra Rio.

Diogo Dalo i Teles su igrali izrazito ofanzivno, ali su usput odradili i posao pozadi.

"Zato sam i došao, da bih igrao. Nije lako kada ste stalno van startnih 11 i ne igrate mnogo. Naš posao je da budemo spremno i mislim da sam uradio sjajan posao van terena u smislu da budem spreman. Kada prilika dođe, na meni je da je iskoristim i dam sve od sebe na terenu", rekao je Diogo Dalo posle pobede nad Kristal Palasom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve