Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.12.2021.

09:40

Ančeloti priznao: Jović zaslužuje da igra više

Španski mediji su saglasni u jednom, Karlo Ančeloti moraće ponovo da otvori fasciklu sa imenom Luke Jovića.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ančeloti priznao: Jović zaslužuje da igra više
Foto: Profimedia

Od mnogih u španskim medijima odavno otpisan i preseljen u druge klubove, srpski napadač bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu u San Sebastijanu od 2:0.

Time je Real povećao prednost nad Seviljom na osam bodova, doduše uz meč manje Andalužana.

Jović je postigao drugi gol na meču i asistirao kod vodećeg Vinisijusu, u 47. minutu.

Dovoljno da konačno dobije komplimente od strane italijanskog stručnjaka.

"Verujem da je dobar napadač, baš kao što je i Marijano. Luka ima drugačije kvalitete u odnosu na Karima Benzemu. Manje je uključen u fazi sa posedom lopte, ali fizički je jak i veoma dobar u igri jedan-dva. Vinisijusov vodeći gol je klasičan za Jovića, ušao je i odložio loptu, a drugi gol je bio tipičan za napadača u penal zoni. Želim da mu čestitam , pre svega zato što i on i neki drugi igrači koji nisu imali veliku minutažu iskoristili priliku da uživaju na terenu i davaću im je i ubuduće", kaže Ančeloti.

Trener Reala je priznao da Jović zaslužuje da bude više na terenu.

"Za mene lično, radost zbog pobede nije tako velika kao što bi mogla da bude, pre svega zbog igrača koji nisu mnogo igrali, a zaslužuju da igraju. Jović je večeras bio prvi od tih igrača i to je problem koji imam u ulozi trenera", priznao je Karlo.

Zadovoljan je zbog tri boda, ali pre svega odnosom igrača prema igri.

"Pobedu je zaradio tim koji se bori da pobedi, momci su se baš trudili. Igramo dobro, ali poznajem ovu igru, bićemo na velikom ispitu za tri dana, vreme i sve drugom mogi da se promene. Moramo da nastavimo i budemo spremni za meč sa Interom", zaključio je Ančeloti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve