Nova vest
Fudbal

Petak, 03.12.2021.

10:00

Real, Barselona i Atletiko traže osnivanje drugog fonda u La Ligi

Real Madrid, Barselona i Atletik Bilbao pokušaće da onemoguće dogovor La Lige sa kompanijom CVC Kapital Partners.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Real, Barselona i Atletiko traže osnivanje drugog fonda u La Ligi
Foto: Profimedia

Kompanija je trebalo da uloži oko dve milijarde evra u fond za TV prava, ali su se klubovi požalili da je predlog neodrživ i neprihvatljiv.

Real, Barselona i Atletik su spremili predlog o alternativnom fondu i isti je stigao na adrese klubova u Primeri i Segundi.

Novinari "Blumberga" imali su uvid u predlog, tamo se predlaže da se taj fond raspodeli klubovima po istoj šemi kao ugovor sa CVC, s tim što bi klubovi godišnje otplaćivali 115 miliona evra u periodu od 25 godina.

Prema predlogu CVC firma bi posedovala dest odsto akcija u novoformiranom entitetu koji bi upravljao poslovanjem La Lige i medijskim pravima u narednih 50 godina.

Razlika u ceni između dva predloga je velika za klubove, 900 miliona evra po novom planu, naspram 13,1 milijardi evra po programu CVC.

Kako stvari stoje, predlog CVC bi doveo u ozbiljne probleme ne samo male klubove, već i giganta kakav je Barselona, koja bi imala veliki problem da ispuni takve finansijske zahteve.

Predlog tri kluba stiže neposredno pre glasanja o predlogu CVC naredne nedelje.

Potrebno je 22 od 42 potpisa klubova prve i druge divizije da bi došlo do potpisa ugovora.

Real i Barselona su se već izjasnili protiv predloga CVC naglasivši da time liga gubi pravo na kontrolu medijskih prava u narednih 50 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve