Nova vest
Fudbal

Petak, 03.12.2021.

08:55

Karik napustio Mančester junajted posle 15 godina

Majkl Karik, privremeni menadžer Mančester junajteda, napustio je klub sa Old Traforda.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Karik napustio Mančester junajted posle 15 godina
Foto: Profimedia/Andrew Yates/Sportimage via PA Images

Samo koji minut po završetku susreta 14. kola Premijer lige, u kojem je Junajted pobedio Arsenal 3:2 (1:1), Karik je saopštio da više neće raditi u klubu sa Teatra snova u kome je proveo deceniju i po, računajući period i kao igrač.

"Moje vreme u ovom velikom klubu ću uvek smatrati najboljim u karijeri. Kada sam prvi put potpisao pre 15 godina, ni u najluđim snovima nisam sanjao da ću osvojiti toliko trofeja. Nikada neću zaboraviti šta sam prošao kao igrač i član stručnog tima. Ipak, posle dužeg razmišljanja, doneo sam odluku da je pravi čas da napustim klub. Želim da se zahvalim svim igračima i osoblju kluba, bilo je zadovoljstvo raditi sve te sate sa njima, ostvario sam brojna prijateljstva. Uvek sam bio i biću navijač Mančester junajteda i dolaziću na što je moguće više mečeva. Poželeo bih Ralfu, osoblju, igračima i navijačima sve najbolje, radujem se što ću opet moći da ih podržavam sa tribina kao navijač", poručio je Karik u oproštajnoj poruci od Junajteda.

On je u stručnom timu bio u periodu kada su na poziciji menadžera bili Žoze Murinjo i Ole Gunar Solskjer.

Odlaskom Norvežanina pre desetak dana, dobio je ulogu da privremeno vodi ekipu na tri utakmice.

Uspeo je da posle serije negativnih rezultata stabilizuje ekipu.

Pobedio je Viljareal na gostovanju u Ligi šampiona (2:0), potom je Junajted odneo bod Čelsiju iz Londona (1:1) da bi se sve završilo pobedom nad Arsenalom.

Novi menadžer Ralf Rangnik je posmatrao meč sa Arsenalom sa tribina i on će se nešto kasnije prvi put obratiti novinarima sa pozicije menadžera Mančester junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve