Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.12.2021.

10:53

Benites posle debakla od Liverpula: Ne brinem za svoj posao

Menadžer Evertona Rafael Benites rekao je da nije zabrinut za posao u tom fudbalskom klubu, posle poraza u gradskom derbiju od Liverpula.

Izvor: B92

Autor:B92

Benites posle debakla od Liverpula: Ne brinem za svoj posao
EPA-EFE/PETER POWELL

Everton je na svom terenu izgubio od Liverpula sa 4:1, a osvojio je samo dva boda od mogućih 24 i nije pobedio gradskog rivala na Gudisonu već 11 godina.

Upitan da li najteži poraz na domaćem terenu u derbijima protiv Liverpula u poslednjih 39 godina utiče na njegovu poziciju, Benites je odgovorio:

"Ne. Ja sam profesionalac i imam dovoljno iskustva. Mogu da vidim kada ekipa daje sve od sebe. Posvećenost igrača je tu. Moramo da analiziramo i vidimo želju. Pravili smo greške, a kao trener očekuješ da tvoji igrači daju sve od sebe na terenu", naveo je Benites.

Španski stručnjak ima problema, ali veruje da će se situacija popraviti kada se posle povreda na teren vrate Dominik Kalver-Luis i Jeri Mina.

"Svi moraju biti razočarani posle poraza u derbiju. Ali izgubili smo jer smo pravili greške protiv kvalitetne ekipe. Videli smo koliko je novca Liverpul potrošio i koliko su uspešni poslednjih godina", rekao je Španac.

"To se može dogoditi kada stvari ne radite dobro, a mi ih nismo radili. Pružali smo im prilike za gol, protiv bilo kog drugog tima možda to ne bi bilo toliko loše, ali protiv prvoklasne ekipe sa vrhunskim igračima, za to smo morali da platimo", dodao je Benites.

Posle 14 kola u Premijer ligi Everton je 14. na tabeli sa 15 bodova.

"Moram da gledam pozitivne stvari, a pozitivna stvar za ovaj tim je početak sezone, svi su bili toliko srećni, posvećeni i način kojim smo igrali i pobedjivali. Moramo da se vratimo u tu prvu fazu. Gubimo igrače zbog povreda i sada ih čekamo da se vrate, imaćemo veću konkurenciju u timu i moći ćemo da igramo na tom nivou", rekao je Benites.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve