Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.12.2021.

15:15

Dubočica namučila Partizan – prvenac Milovanovića napravio razliku VIDEO

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad Dubočicom iz Leskovca rezultatom 1:0 (1:0).

Izvor: SS

Autor: SS

Dubočica namučila Partizan – prvenac Milovanovića napravio razliku VIDEO
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Meč je igran na niškom stadionu "Čair" gde se se član Srpske lige dosta dobro branio, a na kraju i isprsio pred favorizovanim Beograđanima.

Kombinovani tim "parnog valjka" je teže nego što se očekivalo izašao na kraj sa Leskovčanima, iako su gosti mislili da će sa pola gasa da se plasiraju među osam najboljih u najmasovnijem takmičenju.

Uz pobedu, dobra vest je da su konačno su odmor dobili pojedini igrači, poput Rikarda Gomeša, dok će njegov "zamenik" mladi Marko Milovanović ovaj meč večno pamtiti jer je upisao prvenac u crno-belom dresu.

Počelo je udarcem Nemanje Miletića, a potom je posle kornera probao i Marko Milovanović, ali je golman domaćih Mladenović odlično reagovao.

Isto je bilo i posle udarca sa desne strane Aleksandra Miljkovića, a potom i imenjaka Lutovca sa distance, kome je u 19. minutu i poništen gol zbog nedozvoljene pozicije.

Partizan je pritiskao i kružio oko kaznenog prostora rivala koji se branio sa devet ili svih deset igrača iza lopte.

Beogradski tim nije uspevao da ozbiljnije pripreti, sve do 40. minuta kada je Milovanović "otključao bravu" domaćih.

Miljković je imao puno prostora po desnoj strani, odlično je centrirao na glavu svog napadača koji je gađao i pogodio rašlje protivničkog gola na veoma lep način.

I u nastavku je Partizan kontrolisao dešavanja na terenu, ali nije uspevao da završi posao pre samog kraja.

U 53. minutu je imao kontru tri na jedan koju je mogao golom da završi Danilo Pantić, ali je štoper Dubočice Stojković glavom izbacio loptu sa gol-linije.

Prvu pravu šansu Leskovčani su imali u 59. minutu, nakon što su izveli dva kornera, a potom Stojković centrirao za Gorčića koji je nadvisio čuvare, ali glavom promašio gol Nemanje Stevanovića.

Imali su je i u 74. minutu kada je kapiten Dušan Savić iskoristio grešku Miletića i sjurio se ka golu Stevanovića, ali je bio neprecizan i poslao loptu pored desne stative.

Nakon toga više nije bilo većih uzbuđenja, osim što je Partizan u 87. minutu mogao sve da reši, ali je Rikardo Gomeš promašio iz solidne pozicije.

Utakmicu Dubočice i Partizana pratili smo putem našeg Live BLOG-a:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve