Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.11.2021.

14:38

Kristijano Ronaldo – kraj jedne ere

Kristijano Ronaldo, as Mančester junajteda, tokom karijere je osvojio pet Zlatnih lopti za najboljeg fudbalera planete.

Izvor: MS

Autor: MS

Kristijano Ronaldo – kraj jedne ere
Foto: EPA-EFE/MARIO CRUZ

Pre tri godine bio je izjednačen sa Lionelom Mesijem, ali ga je Argentinac nadmašio i novom nagradom praktično ga ostavio bez šanse da dođe do rekorda.

Portugalac ima 37 godina, dve i po godine je stariji od Argentinca, pa je teško očekivati da će ga stići po broju priznanja.

Ono što je dodatno nepovoljno za Portugalca je što je bio najlošije rangiran još od 2010. godine, tačnije prvi put od tada nije bio među tri najbolja, samim tim na postolju.

Portugalac je završio šesti, ispred njega su bili još Robert Levandovski, Žoržinjo, Karim Benzema i Ngolo Kante, što mu je najgori rezultat u proteklih 11 godina u izboru za Zlatnu loptu Frans fudbala.

Od 2007. godine Ronaldo je pet puta bio prvi, šest drugi, a treći jednom...

Ovu godinu će pamtiti i po tome što je nadmašio rekord Iranca Alija Daeija po broju golova za reprentaciju, čime je postavio rekord sa 115.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

13 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d